Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekcija filma ˝OD tog dana˝

Projekcija filma ˝OD tog dana˝

 

 

U utorak 13. travnja 2021. godine s početkom u 18:30  i 20:00 sati  u Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se projekcija dokumentarnog  filma ˝OD tog dana˝produkcije Media Move.

U Domovinskom ratu, najbolnija su stradavanja djece.

Dijete svakom roditelju daje gotovo nadljudsku snagu. S gubitkom djeteta ta snaga zauvijek nestaje. Do kraja života, roditelji te djece ostaju… otkrhnuti.

Intencija ovog dokumentarnog filma je dati odgovor na pitanje: Tko su ta djeca? Koja su njihova imena? O čemu su maštala? Čemu se radovala? Koja im je bila omiljena igračka? Ta su djeca postojala. Tužno je da se tih dječjih lica sjećaju samo njihovi roditelji.

U svakodnevnom životu muči nas milijun i jedan problem, a velika većina njih su trivijalni. Imamo li ikada vremena zastati i razmisliti što zaista znači nenadoknadiv gubitak? Ti „okrhnuti“ ljudi žive s nama. Sjede pored nas u autobusu, stoje s nama u redu ispred blagajne. Znamo da njihov gubitak nikada nećemo ispraviti no ponekad je dovoljno pokazati barem malo pažnje i suosjećanja. Empatija je najplemenitiji ljudski osjećaj. Ovaj film pokušat će ljude na to prisjetiti.

Kako je nositi se s takvom boli? Roditelji koji su izgubili djecu znaju da njihovu prazninu nitko ne može uopće razumjeti. I to je istina. Ali ono što možemo je… pokušati. Pružiti im ruku i dati im do znanja da taj silni gubitak nije zaboravljen.

Život dođe i prođe, to je realnost. No nije isto kad netko umre prirodnom smrću i kad netko strada od tuđe ruke… pogotovo kad je riječ o djetetu. Jeli uopće moguće tako nešto oprostiti? Bez oprosta, jeli moguće u ostatku života biti sretan?

Zbog epidemioloških mjera na programima u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 48 gledatelja. Ulaznice možete preuzeti na www.mojekarte.hr i na blagajni kazališta od 10 do 12 sati, te na sam dan programa 1 sat prije početka predstave.

Scenaristica i redateljica: Slavica Šnur

Glazba: Mate Matišić, Antonio Perina

Montažeri: Semra Skadrak Čučić, Veljko Segarić

Direktor fotografije: Dragan Ruljančić

  Objavljeno: 07.04.2021, 13:21h