Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt Integrirana mobilnost mijenja lice Šibenika

Projekt Integrirana mobilnost mijenja lice Šibenika

 

 

Podzemna garaža i logistički centar na  Poljani, novi niskopodni autobusi, nove digitalizirane autobusne postaje, aplikacija za praćenje prometa u kretanju i mirovanju, sve je to u Šibeniku  zahvaljujući Europskim fondovima. Mnogi Šibenčani i ne znaju da je navedeno dio  velikog EU projekta pod nazivom „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“. Zajedno ga provode poduzeće „Gradski parking“ i Grad Šibenik i polako ulazi u svoju posljednju fazu.

„Ovaj smo projekt najavljivali kao projekt koji će zauvijek promijeniti prometnu sliku Šibenika, i to se doista i događa. Već se pokazalo koliko logistički centar na Poljani znači građanima Šibenika, ali i svim turistima koji posjećuju naš grad. Dopremljeni su i novi autobusi koji će od jeseni zamijeniti dotrajalu postojeću flotu, grade se nova stajališta, stiže i aplikacija za pametne telefone. Nova organizacija javnog gradskog prijevoza u Šibeniku poboljšat će  i kvalitetu života naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Uz uvođenje reda u javni gradski prijevoz, na novim digitaliziranim stajalištima putnici će dobivati  informacije o kretanju i dolasku autobusa. Također, posredstvom aplikacije moći će kupovati karte ili provjeravati broj slobodnih parkirnih mjesta u gradu.

„ Cilj nam je da javni gradski prijevoz bude pouzdan, moderan, brz, efikasan, točan i na usluzi građanima. Trenutno je u izradi prometna studija koja će  dati precizne  odgovore o dinamici gradskih autobusnih linija. Vjerujem da će konačnom realizacijom ovog projekta naši sugrađani dobiti javni prijevoz kakav zaslužuju“, zaključio je Burić.

Projekt „Integrirana mobilnost“ najbolji je primjer kako se dobro osmišljenim projektom mogu napraviti veliki iskoraci i promjene na bolje. Zahvaljujući mudrom povlačenju i trošenju EU sredstava, Šibenik je još jednom primjer za ostale gradove u Hrvatskoj i dokaz koliko se funkcioniranje  jednog grada može promijeniti zahvaljujući dobrom strateškom planiranju.

Projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“ operativno provodi poduzeće Gradski parking d.o.o sa Gradom Šibenikom kao partnerom. Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK, od kojih se 73.801.381,09 HRK planira sufinancirati iz Kohezijskog fonda, a 13.023.773,13 HRK iz sredstava korisnika.

  Objavljeno: 24.05.2022, 12:07h