Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt Intermodal – sastanak lokalnog odbora za mobilnost

Projekt Intermodal – sastanak lokalnog odbora za mobilnost

 

 

 

Pozivamo vas na sastanak Lokalnog odbora za mobilnost koji će se održati u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, u četvrtak 06. lipnja 2013. godine od 10:00 do 14:00 sati. Cilj sastanka, koji je otvoren za javnost, je pokretanje rasprave na temu lokalne mobilnosti uz uključivanje svih relevantnih dionika iz sektora transporta i turizma.

Sastankom Lokalnog odbora za mobilnost, u Šibeniku zahuktava se projekt INTERMODAL - međunarodni projekt financiran sredstvima EU koji se bavi se problematikom organizacije održivog sustava lokalnog prijevoza u jadranskim gradovima. Projekt obuhvaća niz aktivnosti dijaloga i razmjene informacija s tvrtkama i institucijama uključenim u organizaciju javnog prijevoza i turistička kretanja, te predstavnicima lokalne samouprave (javne i privatne prijevozničke tvrtke, jedinice lokalne samouprave, regije, razvojne agencije, gospodarske komore, strukovna udruženja, istraživačke organizacije, turističke agencije, turističke zajednice itd.). Glavni ciljevi projekta su razvoj modela održive mobilnosti, poboljšanje kvalitete lokalnog javnog prijevoza i podrška održivom razvoju turizma u regiji.

Projekt INTERMODAL (INTERmodality MOdel for the Development of the Adriatic Littoral zone) sufinancira Europska komisija u okviru programa IPA Jadranske prekogranične suradnje. Ukupna vrijednost projekta je 2.000.000,01 €. Vrijednost dijela projekta kojeg provodi Grad Šibenik je 200.000 €, od čega EU sufinancira 170.000 € (85%). Uz Grad Šibenik, u projektu sudjeluju Splitsko – dalmatinska županija i agencija Dunea (Dubrovačko – neretvanska županija) kao partneri iz Hrvatske. Talijanski partneri na projektu su regija Marche, regija Apulia, regija Emilia Romagnia, grad Ancona, grad Jesi i tvrtka Conerobus iz Ancone. Albaniju predstavlja Ministarstvo javnih radova i prijevoza i grad Vlora.

Više informacija o projektu možete pronaći na internet stranici www.intermodality.eu .

  Objavljeno: 05.06.2013, 14:46h