Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava u JI dijelu Šibenika

Projekt izgradnje kanalizacijskog sustava u JI dijelu Šibenika

 

 

Gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Franko Vidović prisustvovali su danas potpisivanju sporazuma o provedbi Operacije „Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranih sustava upravljanja otpadnim vodama“.

Pripremni projekt Grada Šibenika je izgradnja kanalizacijskog sustava u jugoistočnom dijelu Šibenika i proširenje (dogradnja) uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Drugi prijavljeni projekt je izgradnja kanalizacijskog sustava za općine Pirovac i Tisno.

Europska unija je preko Strukturnih fondova izdvojila oko 55 milijuna kuna za pripremu projektne dokumentacije, koja između ostalog uključuje izradu studija utjecaja na okoliš, studiju izvodljivosti, analizu troškova,  za 16 projekata hrvatskih komunalnih poduzeća koji su nominirani preko Hrvatskih voda.

Ovako pripremljena projektna dokumentacija omogućuje prijavu ovih projekata za sufinanciranje izgradnje objekata vodno-komunalne infrastrukture sredstvima Strukturnih i kohezijskih fondova u ukupnom procijenjenom iznosu od oko gotovo 300 milijuna eura.

Potpisivanje sporazuma održano je u sklopu prezentacije IPA Operativnog programa za zaštitu okoliša koja se održala danas u hotelu International u Zagrebu.

Operativni program za zaštitu okoliša sufinancira se sredstvima Europske unije iz pretpristupnog programa IPA, komponenta IIIB i usmjeren je na područja gospodarenja otpadom i upravljanja vodama.

Sporazum su potpisali zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, Hrvoje Dokoza, pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurečić, generalni direktor Hrvatskih voda, Ivica Plišić, te predstavnici 16 komunalnih poduzeća hrvatskih gradova. U ime Grada Šibenika sporazum je potpisao Frane Malenica, direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik. 

  Objavljeno: 03.10.2012, 14:40h