Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt mreže javnih žičara u Šibeniku

Projekt mreže javnih žičara u Šibeniku

 

 

 

Tri visinske i tri nizinske postaje obuhvatio bi sustav mreže javnih žičara prema viziji arhitekta Nikole Bašića.

Visinske su vezane uz tvrđave: sv. Mihovil, sv. Ivan i  Barone, dok bi nizinske bile locirane u Crnici, na Šubićevcu i Luci Šibenik. U viziji Nikole Bašića žičare su  osmišljene  kao urbano sredstvo i turistička atrakcija.

 

' Žičare su kockica u mozaiku, nadopuna tvrđavama i planovima koje stvaramo vezanim uz revitalizaciju grada i inovativni Šibenik kakav ćemo u budućnosti ponuditi turistima', rekao je gradonačelnik Željko Burić na današnjem predstavljanju mogućih  rješenja za uspostavu sustava žičara u povezivanju šibenskih tvrđava.

 

Tehničke mogućnosti urbanih žičara kakve su radili u 30-ak  svjetskih zemalja prezentirali su danas predstavnici  austrijske tvrtke Doppelmayer. Ostvarenje funkcionalnih tehničkih mogućnosti  bez  narušavanja vizije grada smisao je projekta urbanih žičara.

 

' Ovo je bio prvi korak, a slijedi procjena stvarnih mogućnosti, kapaciteta i financija da bi mogli izaći s konkretnim projektom rješenja', rekao je u završnoj riječi poznati arhitekt Nikola Bašić pred okupljenim predstavnicima gradskih i županijskih službi u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

 

Predstavljanju projekta prethodio je obilazak gradskih  lokacija i tvrđava kao preduvjet stvaranju idejnog rješenja urbanih žičara u Šibeniku.

 

                                      

  Objavljeno: 01.04.2014, 13:45h