Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt "Aglomeracija Šibenik"

Projekt "Aglomeracija Šibenik"

 

 

Nositelj projekta Aglomeracija Šibenik je Vodovod i odvodnja d.o.o., a projektom je predviđena izgradnja odvodnje i rekonstrukcija vodovodne mreže za:

Jadrtovac

Zablaće

Brodarica – Krapanj

Brodarica iznad magistrale

Grad Šibenik, te UPOV Šibenik – dogradnja na 2. stupanj pročišćavanja i rekonstrukcija tlačnog cjevovoda c.s. Mandalina – UPOV sa rekonstrukcijom cs. Mandalina.

 

Radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u naseljima Brodarica i Podsolarsko započeli su u veljači 201. godine.


Ukupna vrijednost projekta Alomeracije Šibenik iznosi 397 milijuna kuna, od čega je 272 milijuna bespovratnog europskog novca, a 125 milijuna kuna je tzv. nacionalna komponenta koju čine Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Grad Šibenik, te Vodovod i odvodnja d.o.o.

 

Projeket obuhvaća izgradnju i dogradnju kanalizacijske i vodovodne mreže grada Šibenika kao i izgradnju kompletne kanalizacijske mreže i rekonstrukciju vodovodne mreže u naseljima Jadrtovac, Podsolarsko, Zablaće, Brodarica i Krapanj.

 

Projektom će se smanjiti dosadašnje plavljenje sustava odvodnje za vrijeme jakih oborina u Šibeniku te izgraditi više od 50 kilometara mreže odvodnje i rekonstruirati 35 kilometara mreže vodoopskrbe u šest naselja čime će se dodatno unaprijediti komunalna infrastruktura grada Šibenika.  

 

Radove izvode tvrtke Sarađen d.o.o., Vodoinstalacije d.o.o, Vodotehnika d.o.o. i Vodoprivreda d.o.o. 

 

  Objavljeno: 17.01.2013, 13:47h