U hladovini prekrasnog Srednjovjekovnog vrta Sv. Lovre u Šibeniku je danas predstavljen projekt Croatia Airlinesa ‘Okusi Hrvatske’. Riječ je o projektu kojim se kroz okuse, mirise i boje putnicima na letovima hrvatskog avioprijevoznika nastoji predstaviti bogata dalmatinska gastronomija. Obroci i pića, koji se poslužuju na međunarodnim i domaćim letovima tvrtke, u sljedeća tri mjeseca temeljit će se na karakterističnim obilježjima dalmatinske kuhinje.
Čelnici Croatia Airlinesa za domaćinstvo predstavljanja ovog hvalevrijednog projekta izabrali su baš Krešimirov grad budući da u projektu usko surađuju s restoranom ‘Pelegrini’ i njegovim vlasnikom i glavnim kuharom Rudolfom Štefanom. Direktor Croatia Airlinesa Srećko Šimunović u svom je prigodnom govoru restoran Pelegrini okarakterizirao kao jednim od najboljih u Hrvatskoj.
- Projekt smo započeli iz najboljeg obiteljskog hotela ‘San Rocco’ u Istri, a nastavljamo u prvom od, ako ne i najboljem restoranu u Hrvatskoj ‘Pelegrini’. Okupili smo se ovdje, na letu iz Šibenika prema svijetu, jer svijetu želimo pokazati bogatu hrvatsku gastro ponudu – kazao je Šimunović dodavši kako se nada da će ‘europski’ putnici ulaskom Hrvatske u Europsku uniju upravo zbog priče o predstavljanju Hrvatske na njihovim letovima izabrati Croatia Airlines kao svog prijevoznika.
Uz specijalitete iz kuhinje majstora Rudolfa, putnici će u kabinama zrakoplova uživati u vinima poznatog dalmatinskog proizvođača Plenkovića, bijelom vinu Zlatan Pošip i crnom vinu Zlatan Babić. Na nekoliko tisuća metara nadmorske visine, putnici će moći kušati i bračko ekstra djevičansko maslinovo ulje ‘Brachia’ te slane i slatke grickalice.
Prezentacija jela iz ponude Croatia Airlinesa nakon zakuske u vrtu Sv. Lovre održana je u 13 sati u restoranu ‘Pelegrini’.
Objavljeno: 06.07.2012, 14:49h