Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Projekt volonterske pomoći za starije osobe „Šapatom otoci pričaju tajne“ -Žirje

 

Nastavljene su aktivnosti na Projektu „Šapatom otoci pričaju tajne“ na otoku Žirju. Korisnici iz Dnevnog boravka kao volonteri, suradnici i djelatnici programa Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti posjetili su Žirjane i organizirali u suradnji s Mjesnim odborom Žirje obilježavanje Dana volontera.
Mještani i volonteri surađivali su u kreativnoj radionici u kojoj su oblikovali prigodne adventske ukrase uz razgovor o običajima predbožićnog vremena koje su njegovali od mladosti.Mještani su uz fizioterapeutkinju, koja volontira na Projektu, izvodili tjelovježbu s elementima medicinske gimnastike, te dobili odgovore na konkretna pitanja o pravilnom izvođenju vježbi koje i samostalno rade u svojim domovima.
U prostorijama Mjesnog odbora Žirje održan je kulturno-zabavni program tijekom kojega je uz pjesmu, ples i druženje, stihove posvećene moru, ljubavi i Žirju čitala stanovnica otoka koja uskoro izdaje i treću zbirku pjesama.
Uživali su u zajedničkim aktivnostima uz pripravljene tradicionalne slastice uvjereni da će se druženja i zajedničke aktivnosti nastaviti na radost otočana i njihovih gostiju.     

  Objavljeno: 02.12.2010, 11:48h