Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Promocija CD-a Pavla Mašića

Promocija CD-a Pavla Mašića

 

 

Promocija albuma Pavla Mašića "1685", koji je u listopadu 2011. predstavljen zagrebačkoj publici, održat će se u Foajeu HNK u Šibeniku, sutra; 22. ožujka, s početkom u 20 sati.

Jedan od najznačajnijih mladih hrvatskih glazbenika, čembalist, orguljaš i glazbeni teoretičar Pavao Mašić oduševljava ljubitelje klasike na koncertima diljem Hrvatske i svijeta. Dobitnik brojnih nagrada i priznanja, ove je godine snimio svoj prvi solistički album u izdanju Croatia Records.



Album 1685 donosi odabir čembalističkih skladbi Bacha, Handela i Scarlattija: “Mnogostruke su spone među trojicom velikih skladatelja glazbenoga baroka koji su me privukli u osmišljavanju ovoga programa; premda je kao ishodišna točka uzeta godina njihova rođenja (sva trojica rođeni su unutar perioda od osam mjeseci), zajednički nazivnik izabranih reprezentativnih skladbi Bacha, Handela i Scarlattija zapravo je onaj koji ih istovremeno ujedinjuje i razlikuje – odnos prema instrumentu, način korištenja klavijature čembala, a time i tretiranja njegova zvuka kroz sviračku gestu koja nerijetko pokazuje obrise improvizacije,” rekao je Pavao Mašić.

  Objavljeno: 21.03.2012, 00:00h