Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Promocija knjige „Hrvatsko – makedonska tangenta“

Promocija knjige „Hrvatsko – makedonska tangenta“

 

 

Knjiga makedonskog novinara s boravištem u Šibeniku Saše Georgievskog „Makedonsko – hrvatska tangenta“ predstavljena je sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Knjigu su predstavili Davorka Blažević, novinarka - komentatorica Slobodne Dalmacije i Angel Mitrevski, član Savjeta za nacionalne manjine vlade RH, a autora i sve nazočne pozdravio je i šibenski gradonačelnik, dr. Ante Županović koji je kazao:

„Šibenik je most odnosima između Makedonije i Hrvatske, kao što je i most odnosima Hrvatske i Turske i Hrvatske i Norveške. Sretni smo što Sašo ima šibenske korijene i što je baš Šibenik izabrao za predstavljanje svoje knjige.“

Sašo Georgievski je novinar, hrvatski dopisnik najstarijeg makedonskog dnevnog lista "Nove Makedonije", koji posljednjih nekoliko godina živi u Šibeniku. Njegova knjiga zapravo je niz članaka, intervjua i osvrta objavljenih u tom razdoblju u "Novoj Makedoniji". Kako je naglašeno na sinoćnjem predstavljanju u Kazalištu, Sašo Georgijevski svojim radom na najbolji mogući način promovira Hrvatsku u Makedoniji, jednako kao i Makedoniju u Hrvatskoj, a i svojim osobnim angažmanom potiče veze i prijateljstva između naroda ovih dviju zemalja. 

  Objavljeno: 14.12.2012, 09:45h