Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Proslavljeno 40 godina djelovanja Cvjetnog doma

Proslavljeno 40 godina djelovanja Cvjetnog doma

 

 

Uz prigodnu svečanost danas je obilježeno 40 godina djelovanja Cvjetnog doma, ustanove koja u Šibeniku skrbi o starijim i nemoćnim osobama. Najstariji korisnik doma Paško Vrcić proslavio je danas 103.rođendan, a čestitke  su mu uputili i ravnatelj ustanove Tomislav Ninić te gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk, koji su i kompletnom osoblju Cvjetnog doma  poželjeli još mnogo godina uspješnog poslovanja.

U ovom trenutku dom ima popunjen maksimalan kapacitet od 314 korisnika o kojima brine ukupno 115 zaposlenih – oko 45 njegovateljica i medicinskih sestara, kuhinjsko osoblje, čistačice, radnici u praonici, tehničko osoblje, vozači te radnici u održavanju i računovodstvu. Korisnici su  smješteni u 3 kategorije: pokretni, polupokretni i nepokretni, s tim da  će, usklađeno s novim Pravilnikom, postojati i četvrta kategorija, odnosno, odvojit će se korisnici s Alzheimerovom bolešću i ostalim demencijama.

Cvjetni dom pruža 2 oblika skrbi: institucionalni (briga za korisnike unutar ustanove ) koji obuhvaća tri obroka dnevno za pokretne korisnike, i više je hotelskog tipa, dok je drugi oblik neinstitucionalan: za polupokretne i nepokretne pa se, osim hrane, osigurava i liječnička skrb. Isto tako, cijena smještaja varira ovisno o tome kojoj kategoriji pripada korisnik.

Uz Paška Vrcića rođendan su danas  proslavili i drugi korisnici rođeni  u studenom, budući je običaj doma da se organiziraju zajedničke proslave rođendana za svaki mjesec.

U sklopu današnje proslave, postavljena je i izložba portreta korisnika doma koje je naslikao umjetnik  Zvonimir Vila, a slavlje su uveličani i mališani iz DV Vidici.

Ravnatelj Cvjetnog doma Tomislav Ninić zahvalio se  Gradu Šibeniku i Županiji za sve učinjeno u proteklih 40 godina, a gradonačelniku Buriću i županu Pauku uručio je zahvalnice.

  Objavljeno: 30.11.2015, 11:44h