Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prva ovosezonska predstava u HNK u Šibeniku

Prva ovosezonska predstava u HNK u Šibeniku

 

 

Riječ je o predstavi Želimira Periša "Četiri priče: Žene" nastaloj u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, Umjetničke akademije Osijek i Teatra 054 Osijek.

Redatelj je Robert Raponja dok u predstavi igraju Petra Cicvarić (Mila), Sara Mozer (Irena), Katica Šubarić (Lidija) i Petra Kraljev (Sara).

Predstava će biti odigrana 21. rujna 2015.

"Četiri priče: Žene" u aranžmanu iskusnog redatelja i četiri mlade glumice nepretenciozna je i dobra predstava koja progovara o sudbini žena vodeći publiku kroz smiješne i tragične situacije, bolje i lošije dane, nadu i propast - život u njegovoj srži.
Njihova imena niti funkcije pritom zapravo nisu bitne, važno je samo da su to obične žene sa svakidašnjim problemima s kojima se suočavaju svaka na svoj način, odlazeći na kraju visoko uzdignute glave.

Na Međunarodni dan žena 8. ožujka 2015. koprodukcijski tim premijerno je postavio dramu Četiri priče: Žene nastalu prema zbirci priča Mučenice Želimira Periša, a u režiji Roberta Raponje. Priča postavljena u formi ispovijednog teatra govori o četiri privatno nepovezane žene koje se
nalaze na životnoj prekretnici.

Redatelj je priču zadržao gotovo istovjetno originalnom proznom predlošku pošto se radi o ispovijedima u obliku monologa, izvršavajući samo nužne transformacije u dramski oblik.Kako je sam tekst pisan u obliku ispovijedi, tako je postavljena i drama - bez suvišnosti.
Sramska prilagodba se u ovom djelu najviše očitovala u koncipiranju redoslijeda priča pa se niti jedna priča ne izvodi od početka do kraja zasebno, nego su međusobno isprepletene, a dok jedna govori svoja iskustva, ostale pažljivo slušaju dajući joj moralnu potporu.

Pretplatničku sezonu otvorit ćemo spektakularno 4. listopada 2015.  hit predstavom "SPEKTAKLUK" kazališta  Kerempuh.
Autori Rene Bitorajac, Tarik Filipović i Zoran Lazić nude urnebesnu predstavu u kojoj i igra autorski dvojac Bitorajac - Filipović koji su i redatelji.
U predstavi se na njihov već prepoznatljiv način, osvrću na vrijeme u kojem živimo. Vrijeme reality showova, paparazza, izvrnutog sustava vrijednosti, kompjuterizacije i modernizacije, tehnološkog napretka, učestalog pucanja brakova te
sve stresnije prolaznosti i ovako prolaznog života. Puno smijeha i pokoju suzu izvući će iz vas, ova dva, izuzetna glumca.

Predstava će se igrati i 5. listopada 2015. i biti će u slobodnoj prodaji.

Cikluse za djecu počet ćemo općehvaljenom "MATILDOM" u režiji Nine Kleflin. Predstave će biti na repertoaru 9. listopada 2015. u dva jutarnja termina (10:00 i 12:00 sati) za predškolce i osnovce i istog dana u 19,30 sati u slobodnoj prodaji.
Sutradan 10. listopada 2015. u 11 sati ponuditi ćemo još jednu izvedbu "Matilde" u slobodnoj prodaji.
Ciklus igranja "Matilde" za predškolce i osnovce nastaviti ćemo početkom studenog.

Za srednjoškolce  22. i 23. listopada 2015. pripremamo dvije izvedbe predstave HNK u Šibeniku "NOĆNA IGRA S JESENJINOM".

Sa istom predstavom 26. listopada 2015. gostujemo na festivalu "Prolog" u Sisku.

  Objavljeno: 15.09.2015, 14:22h