Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prva vaterpolo utakmica u Šibeniku

Prva vaterpolo utakmica u Šibeniku

 

 

Prva vaterpolo utakmica u Šibeniku odigrana je 6. kolovoza 1924. i to između ekipe tadašnjeg plivačkog sportskog kluba 'Krka' i posade engleske ratne mornarice sa broda 'MS Stuart'. Odigrane su dvije utakmice, a obje su otišle u korist gostiju i to rezultatima 6:0 i 3:0.

Profesionalni vaterpolski klub je osnovan 1953. godine i od tad djeluje na području grada Šibenika i Dalmacije. Šibenik je dugogodišnji prvoligaš u hrvatskim i bivšim jugoslavenskim natjecanjima (kada je nastupao pod imenom svog višegodišnjeg pokrovitelja, hotelskog naselja Solaris).

Od 1960. klub igra na novim otvorenim bazenima na Crnici. Od 1960. do 1964. trenirao ih je poznati vaterpolski trener Toni Petrić.

 

Zatim od 2002. slijedi pauza zbog nemogućnosti odigravanja utakmica, da bi konačno u jesen 2006. klub dobio svoj bazen, na čijoj se adresi nalazi i danas. No onda dolaskom novog spozora, Nautical Centar Prgin klub dobiva novi naziv V.K. Šibenik NCP i novog predsjednika - Gorana Prgina u čijem četverogodišnjem mandatu klub doživljava najveće uspjehe u povijesti kluba. 2009. i posebice 2010. godine pod utjecajem globalne krize klub upada u teške financijske zaostatke što se odražava i na igru seniorske momčadi.

  Objavljeno: 06.08.2013, 00:47h