Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prvaci Hrvatske pentaque lige kod gradonačelnika Burića

Prvaci Hrvatske pentaque lige kod gradonačelnika Burića

 

 

Petanque klub Krešimirov grad, u zadnjem kolu Prvenstva Hrvatske, pobjedom nad PK Šibenik, rezultatom 5:4, potvrdio je prvo mjesto u Hrvatskoj petanque ligi te su time osvojili svoj prvi nacionalni trofej.

Gradonačelnik Burić čestitao je aktualnim prvacima te kazao da će Grad podržati njihov nastup u Francuskoj.

„Čestitam vam na uspjehu, a Grad Šibenik će podržati vaš odlazak u Francusku sudjelovanjem u troškovima puta i osiguranjem adekvatne sportske opreme s obilježjima grada, kako bi dostojno predstavili Šibenik i Hrvatsku. Svjesni smo da je konkurencija jaka i iskreno vam želimo da se pokažete u najboljem svjetlu. Znamo da ste počeli igrati u Rasadniku na Vidicima, na onakvim terenima kakvi su bili. Kompletnom obnovom tog prostora, u toj šumi i oazi mira, napravit ćemo  lijepi kutak grada u kojem ćete moći ugodnije trenirati i pripremati se za svoje nastupe“, kazao je gradonačelnik Burić, dodavši da će Grad i nadalje podržavati sportske aktivnosti umirovljenika.

Vinko Piližota, predsjednik Udruge, naglasio je kako je Petanque klub Krešimirova grada jedan od najmlađih klubova, a već su se popeli na najviše postolje.

„Jedan smo od najmlađih klubova u ligi i ovo nam je četvrta godina da igramo, a već smo se uspjeli popeti na prvo mjesto. Zahvaljujemo se Gradskoj upravi na svemu što je do sada napravila za nas kao Udrugu i Klub te na potpori koja nam je potrebna kako bi mogli nastupiti u Francuskoj, gdje ćemo predstavljati i grad Šibenik  i Republiku Hrvatsku u CEP Kupu europskih prvaka“, zaključio je Vinko Piližota, predsjednik Udruge.

Novi šampioni predstavljat će Hrvatsku u CEP Kupu europskih prvaka, koji će se od 6. do 9. studenog 2024. održati u francuskom Sin-le-Noble.

  Objavljeno: 18.07.2024, 12:00h