Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prvi dan škole u Ražinama i Vrpolju

Prvi dan škole u Ražinama i Vrpolju

 

 

U povodu početka školske godine 2013/14 gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i zamjenici gradonačelnika Nikica Penđer i Danijel Mileta  obišli su Područnu školu Ražine, te OŠ Vrpolje, gdje su ih, uz učenike i roditelje, dočekali ravnatelji Davor Relja i Marija Konjevoda s nastavnicima.

Želeći im mnogo uspjeha u novoj školskoj godini, gradonačelnik je posebno pozdravio prvašiće kojih je u OŠ Ražine svega osam, dok ih je u OŠ Vrpolje ove godine 20. Malim Ražincima, kao njihov sumještanin ali i bivši učenik te škole, puno uspjeha u novom razdoblju života poželio je dogradonačelnik Penđer.

U razgovoru s ravnateljima gradonačelnik je najavio gradnju novih škola: „Dokumentacija za novu ražinsku i vrpoljačku školu je dovršena i upućena u nadležno ministarstvo kako bismo ušli u krug jedinica lokalne samouprave u kojima će se škole graditi po modelu  javno-privatnog partnerstva.  Što se tiče broja prvašića moram izraziti svoju zabrinutost, ali kako vidimo riječ je o problemu na nacionalnoj razini. Niz je tu čimbenika, odnosno radi se o spletu gospodarsko-socijalnih problema. Raduje me ipak što Osnovna škola Vrpolje bilježi rast broja učenika, među kojima ima i tzv. „domaćih povratnika“, odnosno roditelja koji su se iz velikih središta  vratili u svoj rodni kraj.“, kazao je gradonačelnik.



Osnovna škola Vrpolje inače broji 84 učenika, uz područne škole u Danilu, Boraji i Perkoviću sa sedamdeset učenika.

Ove je godine u prve razrede osnovnih škola na području Grada Šibenika upisano 356 učenika, što je 73 manje, u odnosu na broj upisanih prvašića u školsku godinu 2012./2013. kada ih je u 9 osnovnih škola, koliko ih je na području Grada, upisano 429. Najveći pad u broju upisanih učenika u prvi razred jest  u OŠ Fausta Vrančića, gdje je ove godine upisano 21 učenik manje, nego lani kada je prvašića bilo 47.

U ovoj proračunskoj godini iz decentraliziranih sredstava za nabavu i radove na osnovnim školama utrošeno je ukupno 947.919,13 kuna.

Tvrtka Naprijed d.o.o. iz Šibenika radila je na sanaciji fasade OŠ Jurja Dalmatinca. Radovi su u vrijednosti od 139.515,00 kuna.

Za sanaciju krova OŠ Tina Ujevića u vrijednosti od 42.332,50 kuna zadužena je bila tvrtka Deltron d.o.o. iz Splita.

Sanaciju krovišta, oluka i zaštitnih mreža u OŠ Vidici u vrijednosti od 128.660,38 kuna obavila je tvrtka M.I. Hršak d.o.o. iz Krapine.

Adaptaciju krovišta OŠ Vrpolje odradio je obrt Graditelj iz Drniša. Vrijednost radova je 107.183,75 kuna.

Adaptaciju i sanaciju sanitarnih čvorova OŠ Tina Ujevića u vrijednosti od 261.077,50 kuna odradila je tvrtka AGM drvo d.o.o. iz Splita.

Nabava ALU i PVC stolarije u za osnovne škole u Šibeniku povjerena je tvrtki Izodal d.o.o. iz Kaštel Sućurca. Vrijednost radova je 149.056,25 kuna.Nabavu školskog namještaja za osnovne škole u Šibeniku u vrijednosti 120.093,75 kuna isporučila je  tvrtka Pro-klima d.o.o. iz Zagreba.

  Objavljeno: 02.09.2013, 12:07h