Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Prvi europski projekt najmlađe gradske kulturne ustanove

Prvi europski projekt najmlađe gradske kulturne ustanove

 

 

Projekt vrijedan 737.252,17 HRK trajat će 12 mjeseci tijekom kojih će partneri provesti niz edukacija, analizirati stanje u civilnom sektoru te izraditi akcijski plan za razvoj civilno-javnog partnerstva u gradu Šibeniku.

 

Projekt KREŠIMIR, kojeg je Tvrđava kulture Šibenik u veljači 2018. prijavila za financiranje u sklopu poziva „Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi“, dobio je zeleno svjetlo te će provedba projekta narednih godinu dana biti u stopostotnom iznosu financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Prvi je to projekt kojeg je JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks; pripremila i prijavila na natječaj za financiranje EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

 

Cilj prijavljenog projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR je jačanje suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. Tijekom provedbe projekta Tvrđava i partneri radit će se na uspostavljanju mreže lokalnih dionika koja će okupiti i educirati sudionike u kulturi kako bi kroz zajedničko planiranje, programiranje i provedbu kulturnih događanja promovirali javno-civilno partnerstvo i omogućili šire uključivanje lokalnih OCD-ova u procese kreiranja kulturnih politika u Šibeniku. Kroz projekt KREŠIMIR povećati će se pristup građana kulturno-umjetničkim sadržajima te doprinijeti umrežavanju i suradnji kulturnih djelatnika i entuzijasta, kako u tako i van Šibenika.

Ciljne skupine projekta su šibenske udruge, posebno udruge u kulturi i umjetnosti, ustanove u kulturi, Grad Šibenik kao jedinica lokalne samouprave; te članovi i zaposlenici udruga, kulturnih ustanova i Grada Šibenika.

 

„Ideja da prijavimo projekt s ciljem razvoja suradnje i umrežavanja s lokalnim udrugama je nastala kao logičan slijed rada i razvoja Tvrđave kulture Šibenik, obzirom da je poticanje razvoja kulturno-umjetničkog stvaralaštva i rada jedna od naših glavnih djelatnosti. Tijekom narednih 12 mjeseci ćemo zajedno s našim partnerima intenzivirati rad na razvoju suradnji s civilnim društvom pa pozivamo sve šibenske udruge u kulturi da se uključe u ovaj projekt, sudjeluju u njegovim aktivnostima i postanu članovi mreže KREŠIMIR.“ – izjavila je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik. 

 

 

  Objavljeno: 30.10.2018, 11:10h