Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

PUSH UP 1-3 gostuje u Virovitici

PUSH UP 1-3 gostuje u Virovitici

 

 

Sutra, 23. veljače, HNK Šibenik gostuje u Virovitici- VIRKAS 2013. s predstavom Rolanda Schimmelpfenniga: PUSH UP 1-3.  Početak je u 19:30. Sati.

PUSH UP 1-3 je o koprodukcija HNK u Šibeniku i Gavelle, koja je premijerno izvedena u Šibeniku 14. veljače.  Liberalni kapitalizam za jednog od najboljih suvremenih njemačkih dramatičara Rolanda Schimmelpfenniga nemilosrdan je i okrutan sustav, koji jede svoju djecu.

 

Glavni imperativ - uspjeti - za onoga tko mu se poda nužno znači i raditi čitav dan, biti usamljen, nemati obitelj ili je zanemarivati, biti duhovno prazan ... Pobjeći odatle žele svi, no mogu tek odabrani; kod Schimmelphenniga,vrlo zanimljivo, bježeći u Indiju, koja je ovdje i težnja, i simbol, i tlapnja. a da bi tamo dospjeli, angelika, Sabina, Robert, Patricija, Hans i Frank spremni su na sve, jer i tako više nemaju što izgubiti. Precizan, britak, slojevit i komunikativan, "PUSH UP 1-3" je dramski obračun s ideologijom Zapada koju dovodi u pitanje, ironizira je i ismijava, zagledan u naličje blagostanja. U režiji Darija Harjačeka, predstava je i "Gozba za glumca“, ispisana u silno glumstvenoj kombinaciji ispovjednih monologa i staccato dijaloga, što kao da nalažu da ih se izvodi beskompromisno i virtuozno.

 

Redatelj: Dario Harjaček

Igraju: Jakov Bilić, Barbara Nola, Antonija Stanišić Šperanda, Amar Bukvić, Bojana Gregorić Vejzović, Zoran Gogić, Sven Šestak i Ivana Bolanča

Kostimograf: Sara Lovrić Caparin

Scenograf: Leo Vukelić

Oblikovanje svjetla: Zdravko Stolnik i Josip Bakula

Glazba: Pavle Miholjević i Jura Ferina

  Objavljeno: 22.02.2013, 08:48h