Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Puštanjem balona u zrak obilježen 56. rođendan Dražena Petrovića

Puštanjem balona u zrak obilježen 56. rođendan Dražena Petrovića

 

 

Izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, sportskih klubova i udruga položila su cvijeće uz njegov spomenik u znak sjećanja na jednog od najvećih hrvatskih i svjetskih košarkaša svih vremena čiji je život prerano završio u automobilskoj nesreći 1993. godine.

Simboličnom gestom, puštanjem u zrak 56 balona, polaznici OKK „Dražen Petrović“ podsjetili su koliko bi Dražen imao godina da se nije dogodila tragična nesreća.

„Veseli me iz godinu u godinu vidjeti što se oko Draženovog spomenika okuplja sve više djece jer se na taj način novim generacijama prenosi sve ono što je krasilo Dražena kao sportaša i čovjeka. Važno je da djeca uče o njegovoj ljubavi prema sportu i rodnom gradu te da se na taj način održi sjećanje na Dražena koji je proslavio ime Šibenika.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Klapa Bunari otpjevala je Život leti kapetane, a program su moderirali učenici OŠ Juraj Šižgorić Nika Makarin i Bruna Kapeli. Cvijeće i svijeće položeni su i ispod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

U sklopu obilježavanja rođendana Dražena Petrovića u subotu, 24. listopada, održat će se cestovne atletske utrke Šibenskih deset i Draženova četvorka.

  Objavljeno: 22.10.2020, 11:24h