Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Puštanjem u zrak 53 balona obilježen rođendan velikog Dražena Petrovića

Puštanjem u zrak 53 balona obilježen rođendan velikog Dražena Petrovića

 

 

Prigodnim programom kod spomenika Dražena Petrovića na Baldekinu danas je obilježen Draženov rođendan.

 

Izaslanstva Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije, sportskih klubova i udruga položila su cvijeće uz njegov spomenik u znak sjećanja na košarkaškog virtuoza čija igra nikoga nije ostavljala ravnodušnim.

 

Simboličnom gestom, puštanjem u zrak 53 balona, mališani su danas podsjetili koliko bi Dražen imao godina da se nije dogodila tragična nesreća.

 

„Svaka prigoda prisjećanja na Dražena priča je za sebe i uvijek u nama budi velike emocije. Dražen je dijete Šibenika, ali i simbol našeg grada i s ponosom novim mladim generacijama pričamo o njemu.“, rekao je u prigodnom obraćanju gradonačelnik Željko Burić.

 

Župan Goran Pauk kazao je kako Šibenčani Dražena ne zaboravljaju.

 

Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener, prisjetio se njegovih košarkaških početaka te sportskih uspjeha.

 

Klapa Bunari otpjevala je pjesmu 'Život leti kapetane',  a u prigodnom programu nastupili su učenici OŠ Juraj Šižgorić. Program su vodili učenici Ante i Tonina Vlahov, a svoju pjesmu o Draženu pročitala je Elena Matošin.

 

Cvijeće i svijeće položeni su i ispod Draženovog koša u Ulici Petra Preradovića.

 

U prigodi obilježavanja rođendana Dražena Petrovića danas se odigravaju i završne utakmice turnira 'Sjećanje na Dražena', dok su jučer održane atletske utrke 'Šibenskih deset' i 'Draženova četvorka' u čast Draženu.

 

Gradsku upravu krasi i veliki dres Dražena Petrovića iz vremena kad je igrao za Šibenku, a za ovu prigodu ga je sašila dizajnerica Karmen Herceg.

 

 

 

  Objavljeno: 22.10.2017, 10:29h