Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

"Govorite li hrvatski"

"Govorite li hrvatski"

 

 

5.8. Zlarin će biti središte važnog književnog događanja. Joško Ševo, renomirani akademski glumac te profesor hrvatskog jezika i književnosti izvodit će svoju antologijsku predstavu "Govorite li hrvatski". Lako imitirajući sve hrvatske dijalekte, Ševo bira tekstove iz cjelokupne hrvatske književne baštine. Tako su Držić, Marulić, Šenoa i Ujević samo neka od imena čije tekstove iznova oživljava u svojim nastupima. Predstava "Govorite li hrvatski", koja je izvedena nešto manje od 500 puta, premijeru je doživjela 1994. godine u kazalištu "Gavella", a od tada je gostovala u mnogim gradovima diljem Lijepe naše, ali i inozemstva.

Ovaj osebujni profesor i glumac iza sebe ima mnoge uspjehe među kojima je i odlikovanje orednom "Danice" s likom Marka Marulića, kao i nagrada "Zlatni smijeh" za ulogu Drage u predstavi "Poletija grdelin iz žuja" na 26. Danima satire. Laureat je nagrade "Marul" za glumačko ostvarenje 1992.godine, što su samo dodatni razlozi za zagarantirani uspjeh ove predstave.

Dođite u Đardin hotela Koralj i provedite nadasve zanimljivu i vrlo poučnu noć, s daškom povijesti na način kako to vidi Joško Ševo.

Organizatori udruga Zlatni otok i Turistička zajednica mjesta Zlarin.

  Objavljeno: 04.08.2012, 11:02h