Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

"Neka zvoni ČA"

"Neka zvoni ČA"

 

 

Već devet godina Zlarinom se mogu čuti riječi koje su naši stari vješto koristili u svakodnevnom govoru, a koje su s vremenom nestale iz naših razgovora. Mladen Bjažić svake se godine pobrine da nove, i one stare, generacije upoznaju pravi zlarinski govor, tu lako pamtljivu mekoću njegova izgovora. Bjažićeva radionica "Neka zvoni ča" uvijek širom otvara svoja vrata svima koji su željni kulturne baštine i tradicije. Da bi svoju mudrost prenijeli iz što više različitih životnih okruženja, svake godine prisutno je više predavača, s najrazličitijim zanimanjima. Tako su ove godine predavači: Boris Gregov, Srečko Ljuba, Zdenka Gregov, Dario Gregov te sam Mladen Bjažić.

Polaznici radionice se, uz dobiveno vrijedno znanje, uvijek pošteno i zabave. Dobivene diplome po završetku radionice te nesvakidašnji književni i muzički spektakl garantiraju dobar provod i nezaboravno iskustvo.

Radionica počinje 6.8., a održavat če se svakim danom u 20,30h, u muzeju Vesne Parun. Završna radionica bit će 11.8., kada će večer svojim prisustvom uveseliti mnogi muzičari.

Kako bi sam Bjažić rekao, treba razgovarati o riječima, znati razlikovati razna značenja. Jer npr. beštija može biti svaka životinja- krava, muha, pas... ali može biti i čovjek ako nije- čeljade!

  Objavljeno: 06.08.2012, 07:29h