Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

"Ućerivanje" u šibenskom kazalištu

"Ućerivanje" u šibenskom kazalištu

 

 

Šibenska kazališna, prva  u Hrvatskoj, ima priliku vidjeti novu monodramu 'Ućerivanje' Josipa Pejakovića, nagrađivanog sarajevskog glumca koji puni dvorane gdje god se pojavi i koji u Šibeniku ponovo gostuje nakon 25 godina.

'Ućerivanje', teatarski hit Balkana i kulturni događaj godine u Sarajevu, nastavak je kultne monodrame 'Oj živote', nastale prije 40 godina, koja je odigrana 3000 puta i koju je gledalo 850 000 ljudi.  Za mnoge je to bio jedini kazališni događaj u životu.

Bezimeni Pejakovićev junak, koji je u 'Oj živote' bio nevin u zatvoru, u 'Ućerivanju' je pametan u ludnici. Ne želi izaći iz zatvora jer nema gdje otići pa je udario upravitelja nadajući se da će ga zbog toga zadržati. Ali 's obzirom da mnogi čekaju na njegovo mjesto' otpušten je  i smješten u ludnicu. I tu počinje priča prožeta tugom, boli, smijehom koji para srce, jer publika se smije i tuguje u isti mah. Pejaković ne priča viceve, on priča život u kojem se prepoznajemo, s kojim suosjećamo i kojeg možemo razumjeti.

Jedinstven je i pomalo šokantan način na koji se ovaj osebujni bosanskohercegovački glumac unosi  u svoje likove.  Pejaković urla,  šapće, tuguje... a publika i plače i smije se... ili zanijemi. Jer Pejaković, koji je ujedno i autor svojih monodrama, ne glumi. On se, ispred publike pretvara u svoju ulogu.

'Ućerivanje' će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u petak, 24. listopada u 20:00 sati.

Ulaznice se mogu nabaviti  u Caffe baru 'Harmonija (Kralja Držislava 4) te u Putničkoj ageciji NIK (Ante Šupuka 5) po cijeni od 60,00 i 70,00 kn, te dva sata prije predstave na blagajni kazališta. Informacije na telefon 091 168 44 64.

  Objavljeno: 14.10.2014, 14:51h