Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Rad ugostiteljskih objekata

Rad ugostiteljskih objekata

 

 

Odlukom o ugostiteljskoj djelatnosti na području Grada Šibenika propisuje se rad ugostiteljskih objekata.

Za rad ugostiteljskih objekata iz skupine „Restorani“, „Barovi“ i „Objekti jednostavnih usluga“ radno vrijeme se određuje kao ljetno i zimsko radno vrijeme. Ljetno radno vrijeme se računa  od 01. travnja do zaključno 31. listopada, a zimsko radno vrijeme  od 1. studenoga do zaključno 31. ožujka.

Restorani i barovi mogu svakog dana raditi

- u ljetnom radnom vremenu od 06.00 do 01.00, a petkom i subotom do 02.00 sata
- i zimskom radnom vremenu od 06.00 do 24.00, a petkom i subotom do 01.00 sat


Restorani i barovi koji se nalaze izvan naseljenih područja naselja mogu raditi od 00.00 do 24.00 sata.

Barovi koji ispunjavaju uvjete za rad noću mogu raditi od 21.00 do 06.00 sati, i to samo u zatvorenim prostorima. Bez obzira na propisano radno  vrijeme na otvorenom prostoru ne smije se organizirati vođenje i puštanje glazbe uživo nakon 24.00 sata.

Ugostiteljski objekti koji imaju radno vrijeme nakon 02.00 sata dužni su osigurati tjelesnu i tehničku zaštitu, kao i onemogućiti iznošenje pića i napitaka izvan zatvorenih prostora ugostiteljskog objekta.

Gradonačelnik Grada Šibenika može pojedinom ugostiteljskom objektu rješenjem odrediti najduže za 2 sata raniji završetak radnog vremena od propisanog radnog vremena, u trajanju od tri do šest mjeseci i to zbog nepodržavanja propisanog radnog vremena, zbog remećenja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu odnosno njegovoj neposrednoj blizini, ako je utvrđeno prekoračenje najviše dopuštene razine buke, kao i da je  od strane nadležnog gospodarskog inspektora doneseno rješenje o zabrani pružanja ugostiteljskih usluga.

Gradonačelnik može odrediti drugačije radno vrijeme od propisanoga radi održavanja prigodnih proslava (npr. dočeka Nove godine, svadbi, maturalnih zabava, raznih prigodnih manifestacija i domjenaka te sličnih događanja) Takav zahtjev ugostitelj podnosi najkasnije 7 dana prije održavanja proslave.

Ugostiteljski objekti iz skupine „Objekti jednostavnih usluga“ mogu raditi u ljetnom radnom vremenu od 06.00 do 01.00 sat, a petkom i subotom do 02.00 i u zimskom radnom vremenu od 06.00 do 24.00, a petkom i subotom do 01.00.

Prostori na kojima mogu biti ugostiteljski objekti u kiosku, kontejneru nepokretnom vozilu i priključnom vozilu, šatoru, na klupi, kolicima i sličnim napravama opremljenim za pružanje ugostiteljskih usluga određuju se odlukom Gradonačelnika. Takvi prostori ne mogu biti na udaljenosti manjoj od 100 m od postojećeg ugostiteljskog objekta u građevini, osim ukoliko se ne radi o održavanju manifestacija, sajmova, prigodnih priredbi i sl.

Gradonačelnik Grada Šibenika može propisati vanjski izgled ugostiteljskih objekata vodeći računa o lokalnim ambijentalnim obilježjima.

Gradonačelnik određuje prostor za kampiranje izvan kampova, uvjete koje taj prostor mora ispunjavati te vrijeme trajanja takvog kampiranja (i to za vrijeme održavanja sportskih, skautskih, kulturno-umjetničkih i sličnih manifestacija).


Ugostiteljski objekti dužni su na ulazu vidno istaknuti obavijest o radnom vremenu i radnim, odnosno neradnim danima  i pridržavati se istaknutog. 

Inspekcijski nadzor nad provedbom ove odluke i pojedinačnih akata, uvjeta i načina rada pravnih i fizičkih osoba provodi državni inspektorat.

  Objavljeno: 06.02.2013, 08:23h