Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Radionica za djecu u šibenskom Muzeju u povodu blagdana sv. Nikole

Radionica za djecu u šibenskom Muzeju u povodu blagdana sv. Nikole

 

 

Bliži nam se sv. Nikola zaštitnik djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, ljekarnika, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika i mnogih gradova širom svijeta, poznat je po svojim dobrim djelima.

Jedna od priča kaže da je Sveti Nikola čuo za nekog plemića u gradu koji je ostao bez novca, a trebao je udati svoje tri kćeri. Odlučio mu je pomoći na način da je tri noći zaredom ubacivao kroz plemićev prozor po jednu vrećicu zlatnika. Otkrili su ga kad je ubacivao treću vrećicu, no on zamoli plemića da to nikome ne kaže.
U stalnom postavu Muzeja grada Šibenika čuva se reljef sv. Nikole, ali i brojni zlatnici te drugi novčići.

S obzirom da nam se bližu blagdani Muzej grada Šibenika pripremio je posebnu radionicu uoči sv. Nikole pod nazivom „Novčići-balončići“. Namijenjena je za djecu od 7 do 10 godina i održat će se u ponedjeljak i utorak 4. i 5. prosinca u atriju Muzeja s početkom u 17 i 30 sati. Osim što ćemo naučiti pokoju novu priču o sv. Nikoli, djeca će izrađivati ukrase za bor na temu kovanog novca iz stalnog postava.

Oni najkreativniji moći će dizajnirati i vlastiti novac koji će krasiti personaliziranu čestitku/pismo za Djeda Božičnjaka.
Broj mjesta je ograničen, a prijave moguće je izvršiti u subotu,  02. prosinca u vremenu od 10 do 15  na broj telefona 022  213 888.

  Objavljeno: 01.12.2017, 13:52h