Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Radionice o prometu za predškolce

Radionice o prometu za predškolce

 

 

U šest šibenskih dječjih vrtića tijekom rujna i listopada održat će se ukupno 6 edukativnih i interaktivnih radionica za djecu predškolskog uzrasta na temu prometa, s naglaskom na sigurno sudjelovanje djece u prometu.

Riječ je aktivnostima promidžbe i vidljivosti EU projekta „Integrirana mobilnost“ u sklopu kojeg je sagrađena podzemna garaža i logistički centar na Poljani, nabavljaju se novi autobusi za javni gradski prijevoz i uređuju nove linije i nova autobusna stajališta.

Radionice za predškolce su osmišljene na način da djecu nauče osnovama ponašanja u prometu, s naglaskom njihovo ponašanje u njemu.  Na zabavan i interaktivan način djeca predškolskog uzrasta tako će se upoznati s osnovnim pojmovima vezanim za promet, upoznati vrste prijevoza, naučiti čemu služi prometna signalizacija, i sve ono što će im pomoći da i sami postanu sudionici u prometu, poštujući svoju i tuđu sigurnost.

Na radionicama sudjeluju i policijski službenici za prevenciju u cestovnom prometu, koji će mališanima ukazati na važnost sigurnog ponašanja u prometu i poštivanja prometnih pravila. Djeca se osim toga upoznaju i sa radom policijskih službenika i njihovom opremom, a mališani  će dobiti i priliku sjesti na policijski motocikl.

U sklopu radionice djeca sudjeluju i u malom „prometnom“ kvizu, a znanje naučeno na radionici mogu utvrditi uz pomoć blokova za pisanje i bojanje na temu prometa koje svako od njih dobije na dar.

Gostovanja na temu prometa održat će se u šest šibenskih dječjih vrtića. Prvo je odrađeno u vrtiću „Mali Mihovil“ na Jamnjaku, a o prometu će učiti i mališani iz „Cicibana“, „Vjeverice“, „Šibenskih tića“, „Građe“ i „Vesla“.

Projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom gradskom prijevozu“operativno provodi poduzeće Gradski parking d.o.o sa Gradom Šibenikom kao partnerom. Financiran je iz Operativnog fonda konkurentnost i kohezija EU. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.847.705,83 HRK, od kojih se 73.801.381,09 HRK planira sufinancirati iz Kohezijskog fonda, a 13.023.773,13 HRK iz sredstava korisnika.

 

  Objavljeno: 23.09.2021, 14:03h