Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Radionice za djecu u sklopu Mjeseca hrvatske knjige

Radionice za djecu u sklopu Mjeseca hrvatske knjige

 

 

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenoga), Knjižnica organizira različite aktivnosti vezane uz poticanje čitanja i knjigu općenito. Ovim putem obavještavamo vas o dvije radionice za djecu.

 

1. 19. listopada (subota) od 10:30 do 12:30 i 21. listopada

(ponedjeljak) od 18:00 do 20:00

“Kako nastaje predstava” – radionica za djecu

Voditeljica: Maja Laurić, ekspresivni pedagog i multimedijalni komunikolog Radionica “Kako nastaje predstava” namijenjena je djeci od sedam do jedanaest godina, a obuhvaća četiri modula: učenje koreografije; izradu kostima; izradu scenografije i miksanje glazbe. Kroz radionicu djeca se upoznaju s različitim aspektima stvaranja predstave i stječu uvid u cjelokupan stvaralački proces koji je potrebno realizirati da bi umjetničko djelo moglo zaživjeti na sceni. Broj polaznika: 12.

 

2. 29. i 31. listopada (utorak i četvrtak); 4. (ponedjeljak), 7.

(četvrtak), 11. (ponedjeljak) i 12. (utorak) studenoga od 17:30 do 18:30 “Ritam čitanja ” – radionica za djecu od šest do deset godina

Voditeljica: Tea Slavica, prof.

Kroz Mjesec hrvatske knjige sopranistica Tea Slavica vodit će radionice pjevanja namijenjene djeci od šest do deset godina. Djeci će se kroz igru, pokret i glazbu približiti i osvijestiti ritam kao osnovnu glazbenu i govornu komponentu. Djeca će kroz radionicu naučiti osnovne ritamske vrijednosti, odnosno trajanje nota, a naglasak će biti na povezanosti govora i glazbe. Broj polaznika: 15.

 

Prijave su obvezne, jer je broj polaznika ograničen, i to na broj

022/201-280 i osobno na Dječjem odjelu Knjižnice.

  Objavljeno: 11.10.2019, 08:38h