Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Radni posjet zamjenika ministrice zaštite okoliša i prirode Šibeniku

 Radni posjet zamjenika ministrice zaštite okoliša i prirode Šibeniku

 

 

Danas je u Šibeniku boravio zamjenik ministrice zaštite okoliša i prirode, gospodin Hrvoje Dokoza, te je tom prigodom obišao RCGO Bikarac , prvi centar za gospodarenje otpadom u Republici Hrvatskoj izgrađen prema standardima EU.

Tijekom obilaska zamjenik ministrice je razgovarao s gradonačelnikom dr. Antom Županovićem, njegovim zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem, zamjenikom župana  Šibensko-kninske županije Željkom Šimuncem, direktorom Gradske čistoće Stipom Tomičićem i predsjednikom NO Gradske čistoće mr.sc. Goranom Grguričinom o završetku prve faze radova na Bikarcu i aktivnostima za drugu i treću fazu u kojima je predviđena izgradnja pretovarnih stanica, nabavka teških vozila za prijevoz otpada s pretovarnih stanica do Bikarca te izgradnja MBO postrojenja za predobradu otpada. Kako je pojasnio direktor Gradske čistoće Stipe Tomičić, izgradnja druge i treće faze planira se uz potporu sredstava iz EU fondova,  a u tijeku je izrada projekata uključujući i aplikacije za EU fondove.  „Radovi na pretovarnim stanicama mogli bi započeti iduće godine a izgradnja MBO postrojenja predviđena je u 2015g. Vrijednost ovih investicija je više milijuna eura.“, kazao je Tomičić.



Zamjenik ministrice Dokoza izrazio je zadovoljstvo viđenim, te pohvalio Grad Šibenik, Šibensko-kninsku županiju, a posebice djelatnike Gradske čistoće na gotovo 12-satnom radu tijekom I faze. „Slijedi nam ozbiljan posao; pred nama je druga faza i drago mi je da smo formirali radnu skupinu koja se sastoji od vrlo kompetentnih ljudi koji će, siguran sam, dovršiti ovaj posao na zadovoljstvo i Grada i Županije ali i Republike Hrvatske.Tijekom druge faze izradit ćemo i studiju koja će nam reći koja tehnologija će se primijeniti. Ono na što se moramo fokusirati jest da do 30. lipnja moramo dostaviti EU svu dokumentaciju o dovršetku I faze, ali i dokaze o osiguranju sredstava za II fazu“, kazao je Dokoza.

  Objavljeno: 23.03.2012, 00:00h