Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Radni sastanak o projektu osnivanja studija

Radni sastanak o projektu osnivanja studija

 

 

Partneri na projektu osnivanja studija energetike, zaštite okoliša i marikulture u Šibeniku održali su jučer u Zagrebu radni sastanak na kojem su elaborirali poduzete i dogovorili nove korake u procesu osnivanja studija.

Ispred Grada Šibenika sastanku su nazočili gradonačelnik dr. Ante Županović i pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Bujas Rupić, župan Goran Pauk i Marlena Floigl ispred Šibensko – kninske županije, prodekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof.dr.sc. Mislav Grgić, dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof.dr.sc. Ivan Juraga, voditeljica Ureda rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. Katarina Prpić, te dr.sc. Irena Ciglenećki Jušić iz Instituta Ruđer Bošković.

Jedna od tema bila je i organizacija studija na lokalnoj razini, odnosno funkcioniranje u privremenim prostorijama dok se ne steknu uvjeti za izgradnju studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne Palacine, o čemu će se izraditi i prijedlog sporazuma o partnerstvu na projektu. Šibenska biskupija je voljna staviti na raspolaganje prostore Katoličke škole, a privremene prostore ponudilo je i Veleučilište. Uredski prostori budućeg sveučilišta mogu se realizirati i kroz drugu fazu iNavisa, izvijestio je gradonačelnik. Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Bujas Rupić prezentirala je prijavu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije za tehničku pomoć za projekt studentskog kampusa Palacine.

Predstavljen je i studijski program te pripremljena druga inačica. Poželjno je da se cijeli projekt osnivanja studija prezentira i poduzetnicima. Do idućeg sastanka pripremit će se i prijedlog sporazuma za osnivanje studija.

  Objavljeno: 11.04.2013, 13:30h