Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Raspisan natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika

Raspisan  natječaj za dodjelu studentskih stipendija  Grada Šibenika

 

 

U tijeku  je natječaj za dodjelu studentskih stipendija Grada Šibenika, a 23 stipendije u visini od 700,00kn mjesečno bit će raspoređene u kategorijama  za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.

U proračunu Grada Šibenika osigurana su sredstva za deset  stipendija u kategoriji za studente prve godine preddiplomskih, šest stipendija  za studente prve godine  diplomskih studija te sedam stipendija za studente viših godina studija. Kriteriji za ostvarenje stipendija su uspjeh u prethodnom obrazovanju, socijalni status, te eventualno  status djeteta poginulog branitelja Domovinskog rata, a propisni su Pravilnikom o uvjetima i kriterijima stipendiranja studenata Grada Šibenika.“, najavila je Mirjana Žurić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dodavši da je trenutno u obračunu i 20 studenata koji su ranije ostvarili pravo na stipendije.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti  koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju  uvjete propisane natječajem.

Tijekom prošle godine Grad Šibenik je stipendirao ukupno 33 studenata u ukopnom iznosu od 262.000,00 kn. Drago nam je da ovim simboličnim sredstvima možemo nagraditi vrijedne  studente za ostvareni uspjeh, odnosno malo olakšati obiteljima slabijeg imovinskog stanja u obrazovanju djece.“, dodao jezamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik.

Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internet stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.

Prijave na natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave, a rezultati će biti objavljeni 15 dana nakon isteka roka za prijavu na natječaj.

  Objavljeno: 18.01.2016, 14:46h