Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Raspisan natječaj za uređenje Trga Dražena Petrovića:Trg će s ponosom nositi Draženovo ime

Raspisan natječaj za uređenje Trga Dražena Petrovića:Trg će s ponosom nositi Draženovo ime

 

 

RASPISAN NATJEČAJ ZA UREĐENJE TRGA DRAŽENA PETROVIĆA

 Grad Šibenik raspisao je danas natječaj za izvođača radova na sanaciji Trga Dražena Petrovića, za čiju realizaciju su ovogodišnjem Proračunu predviđena sredstva. Prema Idejnom rješenju, koje je izradila šibenska tvrtka „Verus projekt“, trg će biti podijeljen u tri uzdužna dijela s označenim pravcima kretanja kako bi se dobile jasnije granice i povećala funkcionalnost prostora.

„Riječ je o dugogodišnjem problemu i potrebi sanacije trga, ne samo zbog plavljenja garažnog objekta ispod njega, već i zbog neprimjerenog izgleda javne gradske površine u središtu grada. Projekt će definitivno dodatno urbanizirati čitav prostor kojim komuniciraju ne samo građani okolnih zgrada, već i srednjoškolci, ali i klijenti brojnih poslovnih subjekata na trgu koji se, nažalost, unatoč prijašnjim pokušajima Gradske uprave Grada Šibenika, nisu uključili u financiranje projekta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Procijenjena vrijednost nabave (bez pdv-a) iznosi 3.360.000,00 kn, a predviđeni su zemljani, betonski, izolaterski, zidarski radovi, te radovi na instalacijama, kao i hortikulturni radovi.

"Na parter trga ubacili smo šibenske i košarkaške elemente zbog kojih će ovaj trg s ponosom moći nositi ime Dražena Petrovića, a kojih do sada nije bilo. U dogovoru sa stanarima okolnih zgrada modificirali smo prvotno radno idejno rješenje te ga još više modernizirali. Osim u plošne promjene u boji i teksturi centralnog opločenja koja estetski formira meandar, neki od ključnih elemenata trga su klupe u stilizaciji elemenata sa šibenske kape i velika interaktivna košarkaška lopta u podlozi koja će služiti za dječju igru. Zelene površine će se urediti u 'plivajućoj' izvedbi kako ponovo ne bi došlo do oštećenja hidroizolacije. 'Točka na i' će biti izloženi primjerak Draženovih tenisica izlivenih u bronci. Naravno, pazit će se na sve elemente pristupačnosti slabovidnim osobama te osobama sa smanjenom pokretljivošću.", detaljizirao je uređenje trga zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

 Radovi se trebaju izvršiti u roku od 90 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao, a  rok za dostavu ponuda, a ujedno i vrijeme javnog otvaranja ponuda, je 17. ožujka 2015.

 

 

 

  Objavljeno: 25.02.2015, 08:27h