Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Rastimo zajedno

Rastimo zajedno

 

 

Danas, 29. siječnja, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić održat će se  predavanje o pilot programu radionica za roditelje djece s teškoćama u razvoju "Rastimo zajedno". 

Predavanje će, kao dio šireg programa UNICEF-a za podršku roditeljstvu "Prve tri su najvažnije!", održati stručne djelatnice Centra mr. Gina Lugović, specijalist kliničke psihologije, i Ines Barišić, dipl. socijalna radnica. Organizator je Obiteljski centar Šibensko-kninske županije. Početak u 17 sati. 

 

Prve godine života u velikoj mjeri utječu na to koliko će djeca biti uspješna u životu: od dobrog zdravlja i snalaženja u školi do osjećaja samopoštovanja i socijalnih vještina. Mozak malog djeteta razvija se nevjerojatnom brzinom, a živčane veze koje su u tome razdoblju potaknute interakcijom s najbližim osobama ostaju trajno – za cijeli život. U prvim se godinama definira i opća emocionalna stabilnost te osjećaj povjerenja prema drugim ljudima, što čini osnovu svih kasnijih važnih odnosa s vršnjacima, odraslima i partnerom, pa čak i prema vlastitoj djeci. Tako je vrijeme intenzivnog razvoja djece ujedno i vrijeme velikih prilika za svako dijete, ali i razdoblje kada je te prilike moguće upropastiti. Loše prve godine vidljive su kasnije u osjećaju nezadovoljstva vlastitim životom, poremećenim odnosima s drugim ljudima, otežanom učenju, poremećajima hranjenja, stopama kriminala, nasilja, ovisnosti i drugih osobnih i društvenih problema. Svima je jasno kako je kasnije puno teže i puno skuplje liječiti takve poremećaje, a rezultati često izostaju.

  Objavljeno: 29.01.2013, 08:24h