Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Ravnatelji osnovnih škola na stručnom skupu u Solarisu

Ravnatelji osnovnih škola na stručnom skupu u Solarisu

 

 

 

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u Solarisu je danas otvoren  stručni skup ravnatelja osnovnih škola Republike Hrvatske. Oko 350 sudionika skupa  pozdravili su i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, zamjenik župana Zorana Smolić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje  Jadranka Žarković Pečenković te pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Momir Karin.

Sektor obrazovanja se danas suočava s brojnim problemima; primjena novih tehnologija  koja je neophodna  u obrazovnom procesu olakšava posao, ali također nameće i  nove pristupe edukaciji  te nužno selektiranje dostupnih sadržaja.

„Vaš zadatak, prije svega kao učitelja, ali  i ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova nije samo obrazovati dobre stručnjake, već prije svega odgojiti dobre ljude.  U razvoju mladog čovjeka uloga učitelja je nezamjenjiva; oblikujući njihovo znanje i stavove vi sudjelujete u kreiranju cjelokupne naše budućnosti.“, rekao je u uvodnom obraćanju zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

„ Dobro poznajem probleme struke jer sam i sam radio kao ravnatelj odgojno-obrazovnih ustanova. Ravnatelji su najčešće u rješavanju problematike prepušteni sami sebi, a njihova briga nisu samo zaposlenici, već djeca prije svega, potom i njihovi roditelji. Ustrajat ćemo u rješavanju problematike koja tišti ovaj sektor s konačnim ciljem kvalitetnog podizanja mladog hrvatskog čovjeka.“, rekao je pomoćnik ministra Karin.

Pozdravne riječi sudionicima skupa uputili su i zamjenik župana Zoran Smolić te ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković, a  program je  nastavljen  predavanjima  vezanim uz struku.

Stručni skup ravnatelja potrajat će danas i sutra, a u četvrtak, 17.03. 2016. u Solarisu će se okupiti nova grupa od 350 ravnatelja budući ih se  na stručna predavanja prijavilo preko 7O0 ravnatelja osnovnih škola s područja Republike Hrvatske.

  Objavljeno: 15.03.2016, 12:32h