Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Regata Civitanova-Šibenik

Regata Civitanova-Šibenik

 

 

Danas je na konferenciji za medije predstavljen program  regate Cvitanova –Šibenik na kojoj su uz zamjenika gradonačelnika Paška Rakića bili prisutni Maria Rita Rando Baranović te Denis Marinov.

 

U Šibeniku se već  17. godinu za redom održava tradicionalna Međunarodna jedriličarska regata Cvitanova-Šibenik, a trajat će od 20. do 22. srpnja.

 

„Regata svake godinu ima podršku Grada Šibenika. Siguran sam da će, kao svake godine, ova regata biti na visokoj razini. Već smo počeli razgovore i o osamnaestoj, punoljetnoj regati i siguran sam da bi to trebalo još kvalitetnije organizirati. Grad Šibenik je zainteresiran i spreman na suradnju. Siguran sam da će šibenska ekipa uspješno sudjelovati, a pozivam se građane da dođu na rivu i podrže jedriličare na cilju“,rekao je zamjenik graonačelnika Paško Rakić.

Predstavnica Generalnog konzulata Republike Italije u Rijeci za Šibensko- kninsko županiju Maria Rita Rando Baranović istaknula je da regata sljedeće godine slavi punoljetnost i da se već  razgovara kako bi to mogli obilježiti. Regata je samo jedna od talijansko – hrvatskih suradnji kroz ured Konzulata koji u Šibeniku organizira i mjesec talijanskog filma, a do sada su ostvarene i sportske i kulturne razmjene.

Predstavnik jedriličarskog kluba Val Denis Marinov istaknuo je kako ova regata već rutinska jer su dobro uigrana ekipa. Danas na žalost sudjeluje samo jedan hrvatski brod, dok su u početku imali dobru flotu koja je svake godine sudjelovala.

Posada Grada Šibenika predvođena je Tihomirom Paškovom pročelnikom UO za upravljanje gradskom imovinom, a ostatak posade čine sin Jakov, Ante Galić, skiper Zoran Lučić, Željko Dubovečak, Miroslav Škugor, Emil Lemac te Goran Bulat. Oni su jedina šibenska posada koja sudjeluje na regati.

Regata starta iz grada Civitanova u četvrtak, 20.07. u 14 sati, a prve jedrilice u cilju ispred Zlarina se očekuju već u petak u ranim jutarnjim satima, ovisno o vremenskim uvjetima na moru, prije svega snazi vjetra.  

U petak, 21.07. u 21 sat ispred hotela Jadran održava se zajedničko druženje  svih sudionika uz dodjelu nagrada najboljim posadama.

U subotu, 22.07. JK Val organizira regatu u akvatoriju ispred Šibenika, dok će večernji program biti organiziran na tvrđavi Barone.

 

Na regati se očekuje oko 25 brodava. 

  Objavljeno: 18.07.2017, 12:08h