Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Regionalna smotra projekata NPOOLJP za predškolski odgoj u Gradskoj knjižnici

Regionalna smotra projekata  NPOOLJP za predškolski odgoj u Gradskoj knjižnici

 

 

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorića u tijeku je regionalna smotra projekata iz područja  Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade RH za područje predškolskog odgoja u organizaciji  Agencije za odgoj i obrazovanje.

Sudionike iz šibenskih vrtića, te goste iz Drniša, Knina i Zadra pozdravila je v.d. ravnateljice Gradskih vrtića Šibenik Maja Gulin, a na uvodnim predstavljanjima nazočili su i zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić te zamjenik župana Zoran Smolić.

'Izazovi odgoja djeteta u modernom društvu su zahtjevni, a vama su djeca povjerena u najosjetljivijem dobu kad postaju svjesni sebe, traže svoje mjesto u zajednici i uče se ophođenju prema drugima. Vjerujem da se u ovakvim susretima rađaju kvalitetne ideje i razmjenjuju iskustva na dobrobit cijele zajednice.', rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer, poželjevši dobrodošlicu sudionicama smotre.

„Ljudska prava i demokratsko građanstvo teme su o kojima treba učiti od malih nogu i makar mislimo da je ostvaren društveni napredak na tom polju, često se uvjerimo u suprotno.', rekao je zamjenik župana Zoran Smolić, primjećujući  da u zanimanju djelatnika u predškolskom odgoju dominiraju žene.

Dr. sc. Ivanka Stričević u uvodnom predavanju osvrnula se na vrijednost provođenja projekata u odgojno obrazovnim ustanovama, jer su upravo projekti način da se djeca uključe u rad i da do izražaja dođe njihova kreativnost i posebnost. ' Za djecu su odgovorni odrasli, oni trebaju vođenje i vrlo jasne poruke, ali ne i direktivu. Važno je otvoriti im prostor za sudjelovanje i kreativno izražavanje, da nauče prihvatiti sebe, ali i druge oko sebe, odnosno svijet kao cjelinu.', rekla je  Stričević.

Smotrom koordinira mr.sc. Andreja Silić, predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje, a do poslijepodnevnih sati projekte će predstaviti Gradski vrtići Šibenik ( DV Jutro, DV Šibenski tići, DV Ljubica, DV Vidici, DV Žižula, DV Drniš iz Drniša, DV Cvrčak iz Knina i DV Radost iz Zadra.

  Objavljeno: 24.03.2015, 11:36h