Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Reportaža flmske grupe OŠ Jurja Šižgorića osvojila drugo mjesto na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece

Reportaža flmske grupe OŠ Jurja Šižgorića osvojila drugo mjesto na 50. reviji  hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece

 

 

Reportaža Što nam šapuću vjetroelektrane filmske grupe OŠ Jurja Šižgorića osvojila je drugo mjesto na 50. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece.

U Zadru je od 4. do 7. listopada 2012. održana 50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece. Tijekom tri dana u zadarskom je Hrvatskom narodnom kazalištu prikazano 96 filmova koje su snimila djeca, a koji su konkurirali za nagrade u kategorijama igranog, dokumentarnog i animiranog filma, tv-reportaže i u otvorenoj kategoriji. Bila je to i prilika za prisjećanje na početke ove dugovječne manifestacije dječjeg stvaralaštva te uspjehe prijašnjih naraštaja.

Reviju u Zadru organizirali su Hrvatski filmski savez, Agencija za odgoj i obrazovanje te Osnovna škola Stanovi u Zadru, u kojoj djeluje i vrlo aktivna učenička filmska družina, uz vodstvo profesorice Slavice Kovač. 

Na reviju je prijavljeno ukupno 194 filma, od kojih su najbrojniji bili animirani. Ocjenjivački sud odraslih, u kojem su bili  autor animiranih filmova Simon Bogojević Narath (predsjednik), savjetnica pravobraniteljice za djecu Maja Flego, sveučilišni profesor i medijski pedagog Krešimir Mikić, filmski snimatelj Boris Poljak, filmska redateljica Snježana Tribuson i filmski montažer Slaven Zečević, odabrao je 96 najboljih filmova za prikazivanje na reviji. Njihov je zadatak potom bio odlučiti i o nagradama.

Specifičnost revije dječjeg filmskog stvaralaštva je, posve u skladu s dječjim pravom na sudjelovanje, tradicija da filmove ocjenjuje i nagrađuje i dječji ocjenjivački sud. Tako je deset učenika zadarske Osnovne škole Šime Budinića od petog do osmog razreda, uz vodstvo svoje profesorice Jasmine Sandalić, odlučivalo o jednakom broju nagrada kao i stručni ocjenjivački sud. Oba ocjenjivačka suda dodijelila su po 15 nagrada, po tri u svakoj natjecateljskoj kategoriji.

  Objavljeno: 09.10.2012, 08:22h