Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Revizija Knjižnice ne zaustavlja aktivnosti: U četvrtak vas očekuje bogat program događanja

Revizija Knjižnice ne zaustavlja aktivnosti: U četvrtak vas očekuje bogat program događanja

 

 

Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik ovaj tjedan započela je redovitu (sveobuhvatnu) reviziju knjižnične građe koju je, prema Pravilniku o reviziji i otpisu knjižnične građe, dužna provoditi svakih dvanaest godina.

Revizija će trajati do 20. svibnja, a tijekom ovog procesa, Knjižnica će biti otvorena te će posjetitelji i dalje imati pristup kulturnim i obrazovnim sadržajima.

Raznolika događanja očekuju vas već sutra (četvrtak, 4. travnja), a više informacija možete pročitati u nastavku.

U organizaciji Integral Edukacijskih Programa, u 16:00 održat će se predstavljanje studijskih mogućnosti u inozemstvu "Globalna avantura — otkrijte svijet kroz studiranje u inozemstvu i jezične kampove".

Cilj ovog predstavljanja je učenicima omogućiti besplatne informacije o mogućnostima za unapređenje njihovih vještina poznavanja stranih jezika te nastavka obrazovanja na najboljim sveučilištima. Učenici će imati priliku saznati informacije o dostupnim studijskim programima, popularnim studijskim destinacijama, procesu upisa i stipendijama na koje se mogu prijaviti, kao i o aktualnim ponudama za ljetne jezične kampove u Europi i Americi.

Na predstavljanju će sudjelovati i student Toni, Šibenčanin koji je nedavno završio preddiplomski studij na Sveučilištu Manchester i trenutno radi u Londonu. Toni će sa svim sudionicima podijeliti svoje iskustvo od odabira željenog studija, pripreme potrebne dokumentacije za upis i naravno samog iskustva studiranja u Velikoj Britaniji.

Nadalje, u 18:00 bit će predstavljen zbornik aforizama "Spletke u pleteru" i "Najljepše misli o ljubavi".

Zbornike radova članova Udruge hrvatskih aforista i humorista (UHAH) predstavit će Zlatko Tomić, tajnik Udruge i glavni urednik zbornika, i Mladen Vuković, predsjednik Udruge. U programu će sudjelovati i aforisti iz Dalmacije.

U 19:00 članovi Likovne udruge "More" predstavit će se skupnom izložbom "Prvih trideset" u galeriji Knjižnice povodom tridesete obljetnice postojanja.

Više informacija o događanjima i uputama za korisnike tijekom revizije možete pročitati na društvenim mrežama i mrežnoj stranici Knjižnice.

  Objavljeno: 03.04.2024, 14:08h