Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Rokovi će se produžiti, projekti sv. Mihovil i Banj će se nastaviti i završiti

Rokovi će se produžiti, projekti sv. Mihovil i Banj će se nastaviti i završiti

 

 

Projekti izgradnje ljetne pozornice na kaštelu sv. Mihovila i uređenje gradske plaže Banj ne smiju biti upitni te se nastavljaju u produženim rokovima. Zaključak je to današnje konferencije za medije na kojoj su gradonačelnik Željko Burić i zamjenik Danijel Mileta izvijestili javnost o zatečenom i trenutnom stanju spomenutih projekata, kao i o situaciji s gradskim proračunom.

Projekt izgradnje ljetne pozornice na kaštelu sv. Mihovila trenutno je u kašnjenju od tri mjeseca, s tendencijom da zakasni još tri. Rezultat je to nekoordiniranosti sudionika u projektu; projektanta, stručnog nadzora, konzervatora, izvođača i Grada Šibenika kao naručitelja. Pojavili su se i konkretni tehnički problemi u izvođenju radova na terenu koji će biti otklonjeni preprojektiranjem, konkretno u slučaju gusterni na kaštelu koje će se zaštiti i očuvati. Gradonačelnik Željko Burić sastao se s predstavnicima SAFU – a na terenu koji su uvažili činjenično stanje i odobrili produljenje roka završetka radova za šest mjeseci. Osnovana je i radna grupa od strane Grada koja će koordinirati projekt i rješavati probleme. Obzirom da se radi o izoliranom području, radovi će se intenzivirati nastaviti i za vrijeme turističke sezone.

Što se tiče gradske plaže Banj, projekt će se dovesti do kraja. Objekt će se zaštiti, a obzirom da se radi o unutrašnjim radovima, pokušat će se omogućiti da se radovi nastave i za vrijeme sezone.

„Važno je da se objekt što prije završi jer on neće biti samo u funkciji plaže i turizma, već i na korist gradu i njegovim stanovnicima kroz svoje sadržaje“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Šetnica Banj – Pekovac će dobiti privremenu dozvolu i bit će otvorena do 15. srpnja. Radovi su trenutno intenzivirani, a najvažnije je da se uspostave sigurnosni uvjeti i da se postavi ograda. Do 1. srpnja plaža će se otvoriti za javnost, a do tada se apelira na građane da budu strpljivi i ne kupaju se na plaži iz sigurnosnih razloga jer je plaža jedno veliko gradilište. Raspisan je i natječaj za ugostiteljske objekte koji će se ovo ljeto nalaziti na plaži do konačne izgradnje samog objekta.

Na stanje u proračunu Grada Šibenika osvrnuo se zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta. Proračun će ići u rebalans jer se ne puni prema očekivanjima. U prvih pet mjeseci godine napunio se 2/3 od planiranog za to razdoblje, što nije dovoljno, pa je potrebno pojačati punjenje i ići u rebalans, tim više što su sredstva za cjelogodišnje tekuće i investicijsko održavanje komunalne infrastrukture velikim dijelom potrošena u prvih pet mjeseci. Grad Šibenik trenutno ima 38 milijuna kuna obveza, dok potraživanja prema pravnim i fizičkim osobama iznose 46 milijuna kuna.

„Zbog ovakvog stanja u proračunu, nastojat ćemo projekte i obveze poredati po prioritetima“, istaknuo je Mileta na kraju.

  Objavljeno: 19.06.2013, 13:15h