Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sadnjom stabala fafarinke u Rasadniku obilježen Dan planeta Zemlje

Sadnjom stabala fafarinke u Rasadniku obilježen Dan planeta Zemlje

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima sadnjom stabla fafarinke podržao je danas aktivnosti koje u povodu Dana planeta Zemlje 22. travnja organizira tvrtka Zeleni grad Šibenik d.o.o. Fafarinke su posađene uz igralište i sportske terene u Rasadniku uz poruku o važnosti očuvanja okoliša i odgovornog ponašanja prema prirodi.

Ranije tijekom jutra, u suradnji s dječjim vrtićem „Smilje“ i „Šibenska maslina“ tvrtka Zeleni grad organizirala je edukativnu akciju „Otpadu je mjesto u spremniku, a ne na ulici“. Tom prigodom djeca su odlagala otpad u spremnike za odvojeno sakupljanje otpada. Svrha akcije je educirati naše najmlađe da se odgovorno ponašaju prema otpadu te probuditi svijest o očuvanju okoliša.

U povodu Dana planeta Zemlje u subotu, 24. travnja s početkom u 9:00h predstavnici Zelenog grada  u suradnji s Udrugom “Mladih u  EU“, Ekološkom udrugom “Krka“ Knin i Udrugom Argonauta sudjelovat će u akciji čišćenja prostora kod ABC Centra-Adriatic Business Centre, Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik. Sudionici akcije čišćenja na kraju akcije ponijet će Biljkoborca u svrhu poticanja sadnje trajnih sadnica.

  Objavljeno: 22.04.2021, 13:06h