Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sajam EU mogućnosti na tvrđavi sv. Mihovila

Sajam EU mogućnosti na tvrđavi sv. Mihovila

 

 

 

U okviru programa Dana regionalnog razvoja i fondova EU danas je na tvrđavi sv. Mihovila održan Sajam EU mogućnosti uz predstavljanje uspješnih lokalnih EU projekata te  nositelja oznake HOP i EU kvalitete.  

Sajam je u pratnji gradonačelnika Željka Burića posjetila i ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

„ Šibenik je postao turistički brend, a naše tvrđave su mjesta na koje žele doći i domaći i stranci. Zahvaljujem ministrici Žalac i svim stručnim ljudima ovog ministarstva koji su nam u kontinuitetu bezrezervna podrška, a osobito našim 'fondovcima', mladim ljudima predvođenim pročelnikom Matijom Bumbakom koji su dobili slobodu upotrijebiti svoje znanje i graditi od Šibenika ono što on danas jest.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU istaknula je da je cilj Ministarstva upravo razvijati slabije razvijena područja naše države te smanjiti regionalnu nejednakost.

„Europske fondove želimo spustiti do krajnjih korisnika te jačati razvojni potencijal svih hrvatskih regija, ulagati  u budućnost stvaranjem radnih mjesta,  poticanjem konkurentnosti, gospodarskog rasta i kvalitete života.“, kazala je ministrica Žalac, dodavši da su  aktivnosti na tvrđavi sv. Mihovila odrađene u suradnji  i sa  Ministarstvom poljoprivrede te Ministarstvom  mirovinskog sustava.

Ministrica je istaknula i kako se značajno poboljšava situacija u pripremanju projekata i povlačenju sredstava iz europskih fondova, a trenutno su  među najboljima upravo Grad Šibenik i Šibensko- kninska županija.

Po obilasku štandova i proizvoda izloženih na današnjem Sajmu, potpisani su i  ugovori o prekograničnoj suradnji  između Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u okviru programa  Interreg IPA CBC.

Dani regionalnog razvoja i EU fondova započeli su  jučer u Solarisu, a preko 500 sudionika konferencije imalo je priliku učiti o mogućnostima financiranja projekata iz različitih europskih fondova.

  Objavljeno: 07.10.2017, 14:16h