Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sajam mogućnosti u sklopu programa „Ulica i alternativa“ PU šibensko – kninske

Sajam mogućnosti u sklopu programa „Ulica i alternativa“ PU šibensko – kninske

 

 

Policijska uprava šibensko-kninska u partnerstvu s Gradom Šibenikom i gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ provodi preventivni projekt pod nazivom „Ulica i alternativa“ pod geslom “Više na treningu, manje na ulici“, u sklopu kojeg će se dana 19.4.2013 godine od 10.30 do 12.00 sati u sportskoj dvorani „Baldekin“ u Šibeniku održati „Sajam mogućnosti“- prezentacija sportova i kulturno umjetničkih društava koji su mladima najbolja alternativa ulici.

Sajmu mogućnosti prisustvovat će ciljana skupina djece osnovnih škola od 1.- 4. razreda, na području grada Šibenika, koji će u dvoranu doći u pratnji svojih učitelja/ca, gdje će im sportski klubovi i umjetnička društva prezentirati svoj rad, prilikom čega će dobiti zanimljive informacije o klubovima i kulturno umjetničkim društvima i spoznaju čime se sve mogu baviti kako bi korisno i zdravo proveli svoje slobodno vrijeme.

U sklopu preventivnog projekta za učenike ciljane skupine održan je likovni natječaj u sklopu kojeg će se dana 18.4.2013. godine u 17.00 sati održati izložba u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik pod vodstvom prof. Zdenke Bilušić.

Sve uratke prispjele na natječaj vrednovalo je prosudbeno stručno povjerenstvo koje je odabralo 12 najboljih likovnih radova te će dodijeliti tri nagrade (godišnja članarina u klubu po vlastitom izboru) iz svake kategorije.

Ulica i alternativa je program kojim se kroz različite preventivne aktivnosti želi poticati zdrav život i socijalizacija mladih. Djeca imaju višak slobodnog vremena koji provode na ulici. Cilj ovog programa je da višak slobodnog vremena kod djece i mladih usmjeri kroz korisne aktivnosti, prvenstveno kroz sport.

  Objavljeno: 18.04.2013, 09:43h