Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sajam "Hrvatski otočni proizvod"

Sajam "Hrvatski otočni proizvod"

 

 

Danas u 11 sati u šatoru na Trgu bana Josipa Jelačića bit će otvoren sajam na kojem će otočni proizvođači prezentirati i prodavati proizvode s oznakom „Hrvatski otočni proizvod“. Sajam će trajati do 6. travnja.  Ukupno 30 proizvođača svoje će proizvode nuditi tijekom sajma od 8:00 do 20:00 sati, a zadnjeg dana od 8:00 do 12:00 sati.

Oznaku kvalitete Hrvatski otočni proizvod do sada je dobio  101 otočni proizvod (od kojih je 8 ekoproizvođača i 11 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla) za 255 proizvoda i proizvodnih linija s 20 otoka. Iz Šibensko-kninske županije ovu oznaku nosi Crvenkapa Obrta za izradu narodnih odjevnih predmeta i edukaciju s otok Prvić. Hrvatski projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ pokrenut je 2007. godine s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Riječ je o autohtonim proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, rade se u malim serijama  i potječu s ograničenih otočnih lokaliteta.

  Objavljeno: 30.03.2012, 00:00h