Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Saksofonisti svirali među sokolovima

Saksofonisti svirali među sokolovima

 

 

Sinoć je održan još jedan koncert u sklopu 6. festivala klasične glazbe ‘Musica appasionata’. Koncert je održan u predivnoj prirodi Sokolarskog centra u Dubravi, a nastupili su saksofonisti kvarteta Papandopulo.

Idući koncert na programu je  27. srpnja 2013. godine kada će  u crkvi Gospe van grada nastupiti gitarist Flavio Apra. Početak je u 20,30 sati uz besplatan ulaz.

Papandopulo kvartet čine četvorica hrvatskih saksofonista, svi redom diplomanti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista.

Kvartet je nastupao na poznatim festivalima i značajnim glazbenim manifestacijama kao što su Dubrovačke ljetne igre, Muzički biennale Zagreb, Glazbena tribina u Opatiji, Splitsko ljeto i Dani nove glazbe u Splitu, Echoraum u Beču te na koncertima u Budimpešti, Bardu, Zagrebu, Splitu, Zadru i mnogim drugim gradovima. Osobitu važnost Papandopulo kvartet pridaje promidžbi nove glazbe, osobito skladba mladih hrvatskih i inozemnih autora.

  Objavljeno: 24.07.2013, 13:53h