Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sedam božićnih razglednica krenule svoj đir po šibenskim školama i vrtićima

Sedam božićnih razglednica krenule svoj đir po šibenskim školama i vrtićima

 

 

U sklopu manifestacije „Nova u Docu“ danas je pokrenuta nova akcija, u kojoj će se sedam božićnih razglednica (veličine 1m x 2m), s božićnim željama i porukama građana, poslati gradovima prijatelja grada Šibenika. Ipak, pravo prvenstva upisa božićnih poruka dobili su šibenski mališani u vrtićima i školama.

Zamjenik gradonačelnika grada Šibenika, Nikica Penđer i pročelnica Gradskog ureda za društvene djelatnosti, Mirjana Žurić, kao i  cijeli organizacijski tim „Nove u Docu“, danas u 10 sati posjetili su OŠ Faust Vrančić s jednom od razglednica i pozvali učenike da upišu svoje poruke i pozive. Ravnatelj OŠ Faust Vrančić, Tomislav Crnogaća, dočekao je cjelokupni tim i šibensku božićnu razglednicu, pohvalio ideju, te pozvao cijeli 3a razred da upišu  svoje poruke i čestitaju Božić i Novu godinu inozemnim prijateljima grada.

Razglednice promoviraju grad Šibenik i njegove ljepote, te njeguju i blagdanski duh u ovo posebno doba godine, a poslat će se u inozemstvo kao svojevrsna pozivnica svim gradovima prijateljima grada Šibenika, da posjete iduće godine Šibenik, upoznaju naše običaje i tradiciju, odnosno da dožive Advent i Novu godinu u Šibeniku.

Jedna razglednica će od danas biti u Dalamare centru u sklopu Zimograda, dok će od subote (21. prosinca) preostalih šest razglednica biti u „điru“ u staroj šibenskoj jezgri, kada će svi zainteresirani građani imati priliku upisati svoje božićne čestitke i poruke.

Svih sedam gradova prijatelja grada Šibenika upoznato je s ovom akcijom i s veseljem iščekuju svoju razglednicu iz Šibenika, a oni su: Voiron (Francuska), Herford (Njemačka), Humenne (Slovačka), Bassano del Grappa (Italija), Civitanova Marde (Italija), Veszprem i San Benedetto del Tronto.

Osim učenika OŠ Faust Vrančić, i djeca u vrtiću Varoš, uključila su se u akciju crtanjem božićnih i šibenskih motiva.

Lea iz 3a razreda OŠ Faust Vrančič napisala je danas svoju poruku: „Sretan Božić i Nova godina! Dragi prijatelji posjetite ovaj naš prelijepi grad Šibenik.“

  Objavljeno: 19.12.2013, 13:24h