Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Sedmi kontinent na 14. naj, naj, naj festivalu u GK Žar ptica

Sedmi kontinent na 14. naj, naj, naj festivalu u GK Žar ptica

 

 

U ponedjeljak, 14. travnja predstava Petre Radin Sedmi kontinent u produkciji HNK u Šibeniku gostovat će na 14. naj, naj, naj festivalu u GK Žar ptica u Zagrebu.

 

 

Svako dijete ima svoju sliku svijeta u kojem živi.

Predstava Sedmi kontinent govori o obitelji, o djeci i roditeljima, koji su nekada bili djeca, ali su to razdoblje života pomalo zaboravili. U prvom djelu, stvarnom svijetu, upoznajemo pet obitelji, koje žive u Kamenoj ulici, simbolu svakoga grada. Obitelji su prikazane iz perspektive djece, malo prenaglašeno, onako kako to djeca vide. Roditelji su u svojim problemima, ne znaju komunicirati i vrte se u krug. Svaka obitelj nosi svoje probleme, od ekonomskih do emotivnih gubitaka i ne znaju to objasniti djeci koja jedini spas nalaze na internetu, u igrici Sedmi kontinent, gdje komuniciraju jedni s drugima, te na krovovima kuća na koje bježe u noći kako bi imali svojih pet dječjih minuta.

S druge strane, imamo svirača vergla, Adama…dušu grada, možda čak i anđela. (šibenčani će se sjetiti čim čuju: Miš bijeli sreću dijeli). Umjetnik, koji živi na margini i koji vidi sve. Razumije djecu i odrasle, i zna da je rješenje svih problema ovog svijeta – ljubav.

U njegovo vrijeme postojao je Sedmi kontinent, možda samo u priči, ali toliko jakoj da je ona živjela u svakom djetetu i davala mu snagu. Vrijeme je da se ta priča ponovno ispriča, ali na drugačiji način, jezikom koji danas razumiju svi – internetom.

Gospodin Adam u virtualnom svijetu postaje Mr. Mogu, bijeli miševi koji grickaju srećke postaju Mimi i Momo i vode nas u svijet gdje je sve moguće i dozvoljeno, u Sedmi kontinent.

 

 

 

Autorski projekt Petre Radin i Leona Lučeva okuplja veliki tim djece, koja u potpunoj slobodi stvaraju svoj Sedmi kontinent te profesionalne glumce, glazbenike i plesače koji stvaraju novu predstavu koja će zasigurno postati zaštitni znak Festivala i kazališta.

  Objavljeno: 11.04.2014, 08:05h