Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šetnica u Zatonu nosi ime zaslužnog mještanina ing. Stipana Mrše

Šetnica u Zatonu nosi ime zaslužnog mještanina ing. Stipana Mrše

 

 

 

Brojni mještani Zatona večeras su na simboličan način odali počast svom sumještaninu Stipanu (Stipici) Mrši koji je u dugom i profesionalnom radu sudjelovanjem u brojnim projektima zadužio svoj rodni Zaton. Obalni pojas od Litnoge do Hangara u Zatonu od danas i službeno nosi naziv Šetalište ing. Stipana (Stipice) Mrše. Događaju je, uz predsjednika Mjesnog odbora Zaton Borisa Dukića, nazočio gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima.

 

„Zaton po mnogočemu može biti primjer drugim mjesnim odborima i gradskim četvrtima u Šibeniku. Lijepo je vidjeti kako sve što radite, radite zajedničkim snagama pa ste tako i ovog puta pred turističku sezonu uredili rivu i zelene površine oko nje. Grad će Zatonjanima, kao i dosada, uvijek pružati podršku te omogućiti što bolju komunalnu opremljenost mjesta što smo i dokazali izgradnjom modernog rotora koji je riješio dugogodišnji prometni problem. Veseli nas i što dječji vrtić u Zatonu bilježi znatno povećanje broja djece što znači da smo pogodili kada smo uveli cjelodnevni boravak djece u vrtiću.“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

Predsjednik MO Zaton Boris Dukić kazao je kako je u Zatonu dugi niz godina postojala inicijativa za preimenovanjem obalnog pojasa u Šetalište ing. Stipana Mrše, no tek sada su svoju ideju uspjeli sprovesti u djelo.

 

„Na ovaj način željeli smo mu odati priznanje za sve što je učinio za Zaton. Kao mladi diplomirani inženjer građevinarstva Stipan Mrša sudjelovao je u brojnim projektima, poput projektiranja spojne ceste Šibenski most-Zaton-Raslina, izgradnje Hangara u Zatonu, a osobno je sudjelovao u izgradnji šetališta koje danas s ponosom nosi njegovo ime“,  kazao je Dukić.

 

Stipan (Stipica) Mrša rođen je 03.02. 1930. godine u Zatonu, a preminuo je 17.09.2010. godine.

 

  Objavljeno: 29.05.2017, 21:54h