Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenčani obilježavaju Dan Grada, blagdan sv. Mihovila

Šibenčani obilježavaju Dan Grada, blagdan sv. Mihovila

 

 

Obilježavanje Dana Grada i blagdana sv. Mihovila započelo je jutros budnicom ulicama grada u izvedbi Šibenske narodne glazbe.

Na Gradskom groblju Kvanj jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Središnjeg spomen križa.

Vijenac je položio gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom, predsjednikom GV Ivicom Poljičkom i drugim  suradnicima. Vijence su položili i predstavnici Županije – župan Goran Pauk i zamjenik Zoran Smolić, predstavnici državne uprave, policije, braniteljskih udruga i  političkih stranaka. U spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu kod Spomen obilježja smrtno stradalim braniteljima na Baldekinu zapaljene su svijeće.

Predstavnici Grada i Županije nazočili su danas i sakralnoj svečanosti. U 10,00 sati započela je procesija ulicama grada, a svečanu svetu euharistiju na Katedralnom trgu uz koncelebraciju brojnih svećenika i biskupa predvodio je kardinal Josip Bozanić.

Program u povodu Dana Grada, blagdana sv. Mihovila nastavlja se i u poslijepodnevnim satima. U 15,00 sati započet će tradicionalna Trka za moj grad u park – šumi Šubićevac. Obilježavajući Dan srca Udruga kardioloških sestara Opće bolnice Šibensko – kninske županije  na lokaciji za trku mjerit će posjetiteljima krvni tlak.

Večernji program rezerviran je za poklonike glazbe obitelji Dedić  koji će s početkom u 20,00 sati održati koncert na tvrđavi sv. Mihovila.

  Objavljeno: 29.09.2014, 13:52h