Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenčani paljenjem svijeća odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Šibenčani paljenjem svijeća odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

 

 

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara večeras su na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve žrtve herojskog grada Vukovara.


Lampione u obliku simbola vukovarske obrane - vodotornja, zapalili su učenici i nastavnici šibenskih osnovnih škola te članovi Društva „Naša djeca“, a pridružio im se i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić sa suradnicima.

 

„Približava nam se još jedna tužna obljetnica kada se sa zahvalnošću i posebnim pijetetom prisjećamo svih stradalih u Vukovaru, ali i u Škabrnji. Ti hrabri ljudi za svoju su Domovinu dali ono najvrjednije – svoje živote, što nikada ne smijemo zaboraviti, stoga priču o njihovoj hrabrosti treba prenositi iz generacije u generaciju.“, kazao je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika.

 

Učenici su izveli prigodni recital sa simboličnim porukama mira, ljubavi i nade te je zajedničkom molitvom odana počast svima stradalima u Vukovaru. Svijeće su večeras zapaljene i uzduž Ulice grada Vukovara u Šibeniku. 

 

U subotu, 17. studenog 2018. godine s početkom u 18 sati služit će se sveta misa zadušnica u crkvi Gospe van Grada za sve žrtve Vukovara i Škabrnje nakon čega će građani odati počast stradalima paljenjem svijeća u parku ispred crkve.

  Objavljeno: 16.11.2018, 18:20h