Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenčani proslavili Praznik rada uz karanfile i kuhani grah

Šibenčani proslavili Praznik rada uz karanfile i kuhani grah

 

 

Šibenčani su praznik rada proslavili na tradicionalnim prvomajskim izletištima, na Slapovima Krke i na Jadriji. Brojni građani, ali i naši gosti, odmarali su se jučer u prirodi sa svojim obiteljima i prijateljima uživajući u iznadprosječno toplom vremenu za početak svibnja.

U Nacionalnom parku Krka dočekali su ih i šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović sa zamjenicima Frankom Vidovićem i Petrom Baranovićem koji su im poklanjali karanfile kao tradicionalni prvomajski cvijet. Oko 12 sati stigao je i kuhani grah koji su gradonačelnik i zamjenici dijelili građanima, a za pravi praznički ugođaj pobrinula se i klapa Bepa Matešića uz koju su brojni posjetitelji i sami zapjevali.

Oni građani koji su Praznik rada odlučili provesti na moru, na šibenskoj Jadriji, također su na poklon od Grada Šibenika dobili karanfile, a nije izostao ni grah koji se na Jadriji objedovao nešto iza 14 sati. Brojna šibenska mladost, koja je na rivi uživala u koncertu šibenske grupe Fenix, samo je još jedan pokazatelj da je Jadrija još uvijek popularno okupljalište mladih, kao što je to već skoro cijelo stoljeće.

  Objavljeno: 02.05.2013, 10:59h