Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenčani se oprostili od velikog Arsena

 Šibenčani se oprostili od  velikog Arsena

 

 

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je upriličena komemoracija u čast Arsenu Dediću, glazbenom velikanu, umjetniku, pjesniku, slikaru i nadasve Šibenčaninu. Oprostili su se od njega njegovi prijatelji, rodbina, suradnici, poznanici i sugrađani.

 „Otišao je čovjek zbog kojeg smo bili, jesmo i bit ćemo i nadalje ponosni što smo Šibenčani. Odavno je Arsen prešao okvire poštovanja samo nas Šibenčana;njegov bogati životni i stvaralački opus obilježio je generacije na ovim našim prostorima. Slušam ovih dana ljude koji su s njim odrastali, njegove prijatelje, ali i one koji su se u svojim životnim prilikama i neprilikama nalazili u njegovim bezvremenskim porukama koje je slao stvarajući i nesebično dijeleći svoje misli samo njemu svojstvenim umjetničkim izričajem. I to je ono zbog čega Arsen i dalje živi i zbog čega će dočekivati nove generacije, a mi ih moramo usmjeravati i odgajati kako bi pronašli  put do njegovog bogatog umjetničkog naslijeđa.“, prigodne su riječi koje je, nakon minute šutnje i dugotrajnog pljeska u čast Arsenu, uputio gradonačelnik Željko Burić.

Prigodnim govorom obratio se i župan Goran Pauk istaknuvši da je Arsen čovjek zavičaja budući se u nizu njegovih pjesama spominju  gradovi i mjesta s područja cijele županije. Darko Gulin, predsjednik Šibenske narodne glazbe ganuo je okupljene prepričavajući zgode iz zajedničkog rada i druženja s velikim Arsenom.  Zahvalu u ime svih glazbenika iskazao je Vojmir Roša, predsjednik šibenske podružnice Hrvatske glazbene unije, a Branko Bubica, voditelj i tenor klape Maslina, zahvalio se dragom prijatelju na pomoći šibenskim klapama i klapskom pjevanju.“ On nije bio čovjek koji je  imao vikendice ili skupocjene automobile, uvijek je bio spreman pomoći i  nije tražio naknade, imao je veliko srce i zato se danas s vjerom u susret u nekoj drugoj dimenziji opraštamo od njega; dragi prijatelju, nastavit ćemo naš posao gore.“, rekao je Bubica. Ivica Poljičak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika prigodno se oprostio od Arsena, navodeći stihove inspirirane Šibenikom i obiteljskim ozračjem umjetnika. Naglasio je kako se Šibenik malo odužio preminulom velikanu u usporedbi s tim koliko je  mnogo on  dao svom gradu.  „ Arsen je pjevao Never more, nikad više, a ja bih danas rekao Arsen forever, Arsen zauvijek.“, rekao je Poljičak.

Na današnjoj komemoraciji u Šibeniku okupile su se i brojne osobe iz glazbenog života, među ostalima, Massimo Savić, Željko Bebek, Đani Maršan, Ivo Pattiera, Nikša Bratoš, Husein Hasanefendić –Hus.

  Objavljeno: 21.08.2015, 13:28h