Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Šibenčani se prisjetili Dražena

Šibenčani se prisjetili Dražena

 

 

Šibenčani  su  polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća danas obilježili  22. obljetnicu pogibije velikana hrvatske košarke Dražena Petrovića. Cvijeće je položeno uz Draženov spomenik na Baldekinu, potom ispod ' Draženovog koša' u Preradovićevoj ulici, a uz prigodna obraćanja i prisjećanje na Dražena, klapa  Babalubam otpjevala je pjesmu Život leti kapetane.

Vijence su uz gradonačelnika Željka Burića, položili i predstavnici Šibensko- kninske županije, Sportske zajednice, Košarkaškog saveza, košarkaških klubova i navijača.

„Dražen će zauvijek ostati u našim sjećanjima, a posebno me veseli da će uskoro i trg koji nosi njegovo ime dobiti izgled kakav zaslužuje; uz Draženov spomenik, igralište i Spomen sobu  Baldekin će postati Draženov kvart.“,rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Željko Burić.

Dirljivim riječima Dražena se prisjetio  Miro Kotarac, nekadašnji Draženov trener i utemeljitelj omladinske škole Dražena Petrovića.“ Drage su nam materijalne stvari koje podsjećaju na Dražena, a pravi,živi spomenik su ova djeca koja stasaju uz košarku  i promiču  Draženovo ime.“, rekao je Kotarac.

Uz polaganje vijenaca i svijeća u dvorani osnovne škole na Vidicima danas su odigrane i završne utakmice turnira „ Sjećanje na Dražena“ u organizaciji OKK Dražen Petrović.

  Objavljeno: 07.06.2015, 12:18h